Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chelsea nestačila na Kazaň, přesto je v semifinále

Moskva – Chelsea uhájila dvougólový náskok z prvního duelu s Kazaní, a přece postoupila do semifinále Evropské ligy. K suverénnímu výkonu ale mělo představení londýnského týmu - jako letos již tolikrát - daleko. S Rubinem prohrála Chelsea 3:2, a to ruský celek ještě nevyužil několik gólových příležitostí. I přesto Londýňané zůstávají hlavním favoritem na vítězství v méně prestižním z evropských pohárů. 

Fernando Torres
zdroj: EPA autor: YURI KOCHETKOV

Chelsea hned v úvodu předvedla, že s umělou trávou v moskevských Lužnikách, kde se zápas hrál, nebude mít větší problém. Už v páté minutě Lampard vyslal nákopem z vlastní poloviny Torrese, který ještě před šestnáctkou přehodil pozdě vyběhnuvšího brankáře Ryžikova. Španělský útočník tak navázal na své dvě trefy z prvního utkání.

Domácí si největší šanci prvního poločasu schovali až do nastaveného času, ale nebezpečný přízemní pokus kapitána Karadenize zlikvidoval výborným zákrokem Čech. Kazani se ovšem nad očekávání povedl nástup do druhého poločasu a v 51. minutě se prosadil razantní hlavičkou Marcano. Chelsea však rychle odpověděla a už za čtyři minuty potrestal chybu domácí obrany po akci Lamparda a Ramirese Moses.

Hráči Rubinu zareagovali na vedení Chelsea i podruhé. Na Ansaldiho centr z levé strany si naskočil Karadeniz a opět hlavou překonal Čecha. Anglický tým ve vzduchu zaostával a brzy mohl inkasovat potřetí, druhý pokus Marcana se však otřel o tyčku.

Domácí čtvrt hodiny před koncem přeci jen duel zdramatizovali třetím gólem. Azpilicueta v pokutovém území fauloval střídajícího Rjazanceva, rozhodčí nařídil stejně jako v prvním duelu penaltu, z níž Čecha opět překonal Natcho. Kazaň k postupu potřebovala vstřelit další dvě branky, ale Chelsea ji už do další vyložené šance nepustila. "Blues" si tak uchovali šanci stát se prvním týmem v historii, jenž po vítězství v Lize mistrů uspěje následující rok v Evropské lize. 

Rubin Kazaň - Chelsea 3:2 (0:1)

Branky: 51. Marcano, 62. Karadeniz, 75. Natcho z pen. - 5. Torres, 55. Moses. Rozhodčí: Aydinus (Tur.). První zápas: 1:3, postoupila Chelsea. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články