Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Procházka je připraven v Neapoli nastoupit, zpátky je i Kovařík

Plzeň - Fotbalový obránce Václav Procházka během zimní přípravy Viktorie Plzeň zažehnal problémy s kolenem a je připraven nastoupit do čtvrtečního utkání Evropské ligy s Neapolí. Záležet bude jen na trenérovi Pavlu Vrbovi. Procházka přitom od začátku prosince odehrál jen 70 minut v poslední přípravě se Slaskem Vratislav. Podobně na tom je i záložník Jan Kovařík, který začal s tréninkem o víkendu. Chybět naopak bude zraněný Michal Ďuriš a arménský středopolař Malakjan, který odešel na hostování do Českých Budějovic. Textový on-line přenos z duelu přinese náš web ve čtvrtek od 19:00.

Po prosincovém vítězství nad Atlétikem Madrid, které zařídil gólem, si Procházka poranil koleno a následně přišel o většinu přípravy. Do plného tréninku se zapojil až v průběhu soustředění na Kypru. "Měsíc mi utekl, ale snad jsem to už dohnal. Každý den se cítím lépe a lépe. Trénuji bez úlev a je to v pohodě," uvedl zkušený stoper.

Je nám líto, video expirovalo.
Malakjan jde na hostování do Budějovic

Pro kouče Vrbu je Procházkovo zařazení do stoperské dvojice s Mariánem Čišovským nejvyzkoušenější variantou. Když byli oba zdraví, vždy spolu hráli. V přípravě ale nejčastěji na stoperu nastupoval dvaadvacetiletý Lukáš Hejda, který má v Plzni na kontě jen sedm ligových startů, navíc jen na poslední minuty. Do středu obrany se může stáhnout i pravý bek Radim Řezník.

Procházka zažívá něco podobného jako před rokem, kdy přišel do Plzně z Mladé Boleslavi až v průběhu přípravy. Nakonec se tehdy dostal do sestavy hned pro první zápas jara se Schalke rovněž v Evropské lize.

Šanci nastoupit proti Neapoli má i Kovařík, šestnáctimilionová akvizice z Jablonce. Na začátku soustředění na Kypru si totiž v utkání proti Levski Sofia pochroumal vazy v koleni, pořádně trénovat začal až v neděli. "Jsem rád, že pojedu do Neapole jako zdravý hráč, že můžu být týmu platný na hřišti a pomoct mu," uvedl Kovařík.

Plzni budou chybět Ďuriš a Malakjan

Koho naopak nebudou moci Plzeňští použít, je Michal Ďuriš. Slovenský reprezentant si v minulém týdnu při startu za národní tým natáhl postranní kolenní vazy a s týmem do Itálie ani neodletí. "Bude se připravovat v domácích podmínkách pod dohledem fyzioterapeuta tak, aby byl nachystán pro odvetu v příštím týdnu," řekl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár. Ďuriš byl přitom nejpravděpodobnější variantou na levý kraj zálohy, kde většinou nastupoval už na podzim.

Plzeň již nemůže počítat ani s Edgarem Malajkanem. Arménský středopolař, který na západ Čech přišel teprve v červnu 2012, se pro druhou polovinu sezony stěhuje na hostování do Českých Budějovic. "Vzhledem k velké konkurenci v záložní řadě by Edgar nedostával v průběhu jara tolik příležitosti. Po dohodě s ním jsme se rozhodli pro variantu půlročního hostování," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Věřím, že Edgar bude pravidelně nastupovat a jeho angažmá v Českých Budějovicích bude přínosem pro všechny strany. O šanci ve Viktorii se bude moct opět poprat na startu letní přípravy," dodal Šádek.

Dvaadvacetiletý Malakjan je po Jakubu Horovi druhým hráčem Plzně, který v zimní přestávce odešel na hostování do Českých Budějovic. Jihočeši přivedli v krátké době už druhého Arménce, v minulých dnech se upsal Dynamu reprezentační zadák Hrajr Mchojan.

Limberský: Musíme si dát pozor na rychlé brejky Neapole

Obránce David Limberský před zápasem přirovnal Neapol k soupeři, se kterým se Plzeňští setkali již před rokem v Lize mistrů – AC Milán. "Asi se kvalitativně dají srovnat s Milánem. Neapol má ale navíc rychlou přechodovou fázi. To je jejich největší síla." Neapolští navíc v útoku disponují jednou z největších hvězd současného fotbalu, Uruguajcem Edinsonem Cavanim. "Cavani je vepředu u všeho podstatného. Když se nám ho podaří eliminovat spolu s Markem Hamšíkem, tak bychom mohli mít šanci uspět." Výhodu svého týmu naopak vidí v pomalejší obraně soupeře, proti které by rychlonozí hráči Plzně mohli být velice platní.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články