Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vrba: Můžeme postoupit i dál

Plzeň - Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba je po výhře 1:0 nad Atlétikem Madrid v Evropské lize přesvědčený, že jeho tým má na to, aby na jaře bojoval o postup do dalších kol. Pomoci by mělo i to, že mu vítězství zajistilo prvenství v základní skupině a při losu vyřazovací fáze bude Plzeň nasazená.

Pavel Vrba po zápase s Atlétikem Madrid
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

"Proto doufám, že los pro nás bude natolik zajímavý, že bychom mohli postoupit ještě dál. Podobné výsledky, jako jsme uhráli dnes, jsou důležité pro chod klubu a český fotbal. Byl bych rád, kdyby to pokračovalo. Máme na to, abychom se o další postup poprali. Záležet ale bude i na soupeři," řekl Vrba po zápase.

Výhra nad druhým týmem španělské ligy mu udělala radost, jelikož jeho svěřenci obstáli v konfrontaci se soupeřem nejvyšší kvality. "Porazili jsme jeden z nejlepších týmů na světě. A je mi jedno, v jaké sestavě nastoupil. Stále měl svou kvalitu. Je to pro mě víc než loňská remíza s AC Milán," prohlásil. "Za poslední dva roky jsem podobných pocitů zažil spoustu a děkuji za ně hráčům i klubu. Byl bych rád, kdybychom to prožívali častěji," dodal.

Potěšilo ho, jak tým utkání zvládl takticky. "Musím pochválit mužstvo, že tak náročný zápas zvládlo. Soupeř sice tvrdil, že ho nemáme čím překvapit, ale jsem rád, že jsme je překvapili gólem. Mužstvo v ofenzivě není tak silné jako v minulé sezoně, ale zase hrajeme více disciplinovaně. V obraně jsme se hodně zlepšili," vyzdvihl Vrba.

Podle trenéra Atlétika Diega Simeoneho by zápasu více slušela remíza. "První poločas jsme hráli špatně, nebyl tam přístup, jaký bych si přál. Druhý poločas už byl z naší strany lepší. Kdyby to skončilo remízou, bylo by to zasloužené," řekl Simeone. "Líbilo by se nám skončit první, v první půli jsme pro to ale udělali málo. Situace je taková, jaká je, takže teď bude záležet, jakého soupeře dostaneme," uvedl s vědomím, že los může Atlétiku přisoudit například londýnskou Chelsea. Střetli by se tak vítěz Evropské ligy s vítězem Ligy mistrů.

Španělský tisk: Byl to nejhorší zápas Atlétika

Podle španělských médií to byl nejhorší letošní výkon Atlétika v Evropské lize. Podle televize TVE nahrála Plzni příliš taktická hra svěřenců trenéra Simeoneho v prvním poločase. Ani podle deníku El Mundo domácí duelu nedominovali, ale využili hlavně špatný výkon španělského týmu. "Bylo to nejspíš nejhorší Atlético Madrid, které bylo letos v Evropské lize k vidění," napsal.

El País poukázal na to, že Atlético poprvé od dubna prohrálo dva zápasy za sebou, když v Plzni navázalo na ligovou porážku v derby s Realem (0:2). "Atlético zapomnělo útočit. Simeoneho náhradníkům ve čtyřech stupních pod nulou zmrzla chodidla, ale také nápady a vůle," kritizoval výkon madridského týmu.

Atlético, zažívající nejlepší vstup do španělské ligy v historii, ale nemá brát porážku tragicky. "Nesmí se stát, že pro stromy neuvidí les. Špatný zápas v Plzni nesmí zastínit, že si Atlético zajistilo bez větších potíží postup a ušetřilo síly. Porážka v Doosan Aréně padne v zapomnění, až začnou nastupovat Turan, Falcao, Godín či Gabi. Přišel čas je povolat," mínil El Mundo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články