Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta odletěla do Izraele. Plánuje postup do vyřazovací fáze

Praha - Pražská Sparta dnes odletěla do Izraele. Zítra tam odehrají další utkání Evropské ligy proti Kirjatu Šmona. Pokud by se Letenským podařilo v zápase uspět, a zároveň Bilbao doma neporazí Lyon, zajistili by si postup do vyřazovacích fází soutěže. Sparťanskou euforii však brzdí řada zranění, nad kterou ční zlomená čelní kost útočníka Kadlece.

Sparťané odlétají do Izraele
zdroj: ČT24

Kadlecova absence není pro Spartu, které chybí další dlouhodobě zraněný záložník David Pavelka, zdaleka jedinou. Stále nejistý je start kapitána Marka Matějovského, šrámy po utkání v Boleslavi mají obránci Manuel Pamič s Ondřejem Švejdíkem.

Celé trio dnes k utkání odcestovalo, Lavička však přemýšlí i nad možnými alternativami. Není vyloučeno, že si pohárovou premiéru odbudou obránce Roman Polom a záložník Milan Jirásek, kteří v lize debutovali právě v Boleslavi. "Není to ideální, nicméně dělali jsme všechno pro to, abych mohl být na hřišti, a doufám, že se to nakonec podaří," řekl před odletem Matějovský.

Trenér Vítězslav Lavička: Budeme hrát i za Vaška. Chybí nám a hodně chybět bude. Dostal se do formy, pomáhal nám vstřelenými góly, efektivitou i stylem hry. Ale musíme to vzít jako realitu.

"Začátky zápasů nám zatím vycházely, pouze však v domácích zápasech. S Lyonem jsme naopak pohořeli. Dobrý vstup do zápasu bude proto rozhodující," vyhlíží do utkání brankář Vaclík. "My chceme být zase v zápase aktivní. Předchozí zápasy s Bilbaem i Šmonou se nám na začátku povedly, což určilo ráz dalšího průběhu. A máme to v úmyslu praktikovat i ve čtvrtek," podotkl sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

S jakou sestavou Sparta do zápasu vstoupí, zatím není známo. Největší šanci na náhradu na pravém křídle má záložník Pavel Kadeřábek, Lavička ale nic určitého neřekl. "Buď malinko změníme náš herní systém, nebo za Vaška dosadíme typologicky podobného hráče," mlžil.

Sparťané zamířili do Haify, protože stadion v Kirjat Šmoně nesplňuje parametry pro pohárové zápasy. Úřadující izraelští mistři mají o motivaci postaráno: jen výhra je udrží v postupové hře. Pro Spartu je varováním, že Šmona v sobotu v lize zabrala a po pěti zápasech se poprvé od 1. září dočkala vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta odletěla do Izraele
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články