Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Zápasy se Šmonou mohou být klíčové, míní Matějovský

Praha - Před šesti lety už si Marek Matějovský vyzkoušel, jak chutná konfrontace s izraelským fotbalem. Po remíze 1:1 s Hapoelem Tel Aviv ještě v dresu Mladé Boleslavi smutnil, že Středočechům unikl postup ze základní skupiny Poháru UEFA. Před čtvrteční bitvou se Spartou proti Kirjatu Šmona doufá Matějovský v lepší konec a tuší, jak zásadní význam v boji o postup ze základní skupiny Evropské ligy nadcházející dvojzápas se Šmonou může být.

Marek Matějovský
zdroj: ČTK

Kdyby Sparta ve čtvrtek na Letné zvítězila, měla by po třech kolech před Šmonou už pětibodový náskok. Ten by si držela i před Bilbaem v případě, že baskický tým podlehne v Lyonu. Matějovský prý nemá strach, že by Spartu rozhodila nedělní remíza 1:1 v Jihlavě.

"Před zápasem s Bilbaem jsme byli v těžší pozici a vliv to na nás nemělo," připomněl Matějovský tři týdny starou situaci, kdy Spartu před soubojem se španělským týmem tížily čtyři prohry v soutěžních zápasech. "Zápas v Jihlavě jsme si už vyhodnotili, je to za námi. Chceme vyhrát bez ohledu na to, co zápasu předcházelo. A navázat na minulou výhru s Bilbaem," řekl Matějovský.

Marek Matějovský: "Po tom, jak se situace ve skupině vyvinula, to vypadá, že může jít opravdu o klíčové zápasy. My se je budeme snažit zvládnout, ale takový záměr máme pokaždé. Pevně věřím, že ve čtvrtek z toho vyjdeme vítězně."

Před duelem se Šmonou je jeho koncentrace na maximu. I proto, že izraelský sok je pro sparťany velkou neznámou. "O soupeři nemáme takový přehled jako třeba v situaci, kdy hrajeme proti španělskému týmu. Šmonu příliš neznáme, ale velmi pozorně jsme sledovali, když nám ji trenéři představovali. Informací o soupeři máme dost. Ten tým vůbec nevypadá špatně," uvedl Matějovský.

Sparta by chtěla soupeře dostat pod tlak. Pak se Šmona podle záložníka dopouští chyb. "Při útočení jsou sebevědomí, ale v obraně občas mají okénka, nebo se pomaleji vrací do obrany. Toho bychom chtěli využívat," plánoval Matějovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články