Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fotbalisté Liberce prohráli s Dněprem 2:4 a v Evropské lize končí

Dněpropetrovsk - Fotbalisté Liberce si základní skupinu evropských pohárů nezahrají. Český mistr prohrál v odvetě 4. předkola Evropské ligy v Dněpropetrovsku 2:4 a po remíze 2:2 z prvního duelu se se soutěží loučí. Ukrajinský celek s Čechy brankářem Laštůvkou a bekem Mazuchem vedl po dvou penaltách Alijeva 2:0, hosté pak dokázali i v oslabení bez vyloučeného Nezmara po trefách Breznaníka s Keličem srovnat, ale Konopljanka a Kalinič rozhodli o postupu Dněpru.

Liberec toužil v téměř zaplněné jednatřicetitisícové Dněpro Areně začít aktivněji než v prvním poločase domácího utkání, ve kterém musel od 50. minuty dotahovat dvougólové manko. Plány Severočechů co nejdéle neinkasovat ale rychle vzaly za své.

Ukrajinský favorit vstoupil do zápasu mnohem lépe a převahu korunoval už po dvanácti minutách vedoucí brankou, byť mu k ní hosté pomohli zbytečnou chybou. Po Bosančičově ztrátě ve středu hřiště nabral rychlost Konopljanka, upadl přes Nezmara a sudí Gomes nařídil penaltu. Alijev zachoval klid a poslal Bičíka na opačnou stranu.

V 21. minutě poprvé zahrozil Liberec. Breznaník se natlačil se do zakončení, ale Laštůvka přízemní pokus kryl. Na opačné straně se Bičík blýskl proti umístěné Alijevově střele. O dvě minuty později potkala hosty další rána. Portugalský sudí udělil Nezmarovi za souboj se Zozuljou těsně před vápnem druhou žlutou kartu a Slovan musel dohrávat v deseti.

Trenér Šilhavý poslal na trávník místo Bosančiče stopera Karišika a hosté pak s vypětím sil odolávali dalším útočným nájezdům Dněpru. Ve 32. minutě Matheus ze strany těsně minul vzdálenější tyč, o chvíli později proti Zozuljovi dobře vyběhl Bičík. Liberecký brankář držel českého šampiona mimořádnými zákroky i po přestávce. Nejprve vyrazil na roh Matheusovu střelu, vzápětí famózně zneškodnil stoprocentní šanci druhému Brazilci v dresu Dněpru Giulianovi a stihl zakročit i proti Konopljankovi.

Jenže v 59. minutě Bičík po nešťastném odrazu míče fauloval Kaliče a Alijev naložil s druhou penaltou se stejným přehledem jako s první. Hosté se zdáli být na dně, hned za dvě minuty však vykřesali naději. Nedůraz domácích obránců ve vápně ztrestal Breznaník a dal vzpomenout na úvodní zápas U Nisy, kde také po hodině hry snížil na 1:2.

Dněpr i v přesile znervózněl a Severočeši se v oslabení vzepjali k velkému výkonu, který v 72. minutě proměnili ve vyrovnání, když se po centru zleva prosadil hlavou Kelič. Domácí ale rychle odvrátili hrozící prodloužení. Alijev ještě trefil tyč, v 75. minutě už ale sám před Bičíkem nezaváhal Konopljanka. Slovan mohl znovu srovnat, po Karišikově hlavičce do tyče ho od v té době "postupového" třetího gólu dělily centimetry. V závěru ale po brejku definitivně rozhodl Kalinič.

Dněpr Dněpropetrovsk - Slovan Liberec 4:2 (1:0)

Branky: 12. a 59. obě z pen. Alijev, 75. Konopljanka, 87. Kalinič - 61. Breznaník, 72. Kelič. Rozhodčí: Gomes - Trigo, Dos Santos (všichni Portug.). ŽK: Odibe, Čeberjačko - Kušnír, Kelič, Nezmar, Bičík, Ljulka. ČK: 25. Nezmar (Liberec). Diváci: 27.076.

Dněpropetrovsk: Laštůvka - Čeberjačko, Mazuch, Odibe, Strinič - Matheus (56. Kalinič), Rotaň, Alijev (88. Mandzjuk), Giuliano, Konopljanka - Zozulja (72. Kravčenko). Trenér: Ramos.

Liberec: Bičík - Ljulka, Nezmar, Kelič, Fleišman - Kušnír (79. Rabušic), Janů, Vácha, Bosančič (27. Karišik), Breznaník - Hadaščok (61. Blažek). Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články