Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň nehodlá Rustavi podcenit a zkomplikovat si postup

Plzeň - Potvrdit výhru 3:1 z úvodního zápasu a bez zbytečných komplikací postoupit z 2. předkola Evropské ligy. S takovým cílem vstupují fotbalisté Viktorie Plzeň do čtvrtečního odvetného duelu s gruzínským celkem Metalurgi Rustavi. Před týdnem na jeho hřišti dominovali a zásluhou dvou branek kapitána Pavla Horvátha a trefy Daniela Koláře získali nadějný náskok. Nyní věří, že si nyní v poklidu užijí první utkání před svými fanoušky v nové sezoně. Přímý přenos utkání, které řídí Nor Espen Berntsen, sledujte od 19:50 na ČT4 a našem webu.

Pavel Horváth
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Rustavi před týdnem odehrálo podle Plzeňských i přes prohru vydařené utkání a ukázalo, že má kvalitu. I kvůli tomu prý Horváth a spol. nepřipouštějí možnost podcenění. "Ještě jsme nepostoupili. Je to sport a vždycky se může něco stát, tak k tomu musíme přistoupit s maximální zodpovědností," prohlásil brankář Petr Bolek, pro kterého byl zápas v Gruzii soutěžní premiérou v plzeňském dresu.

Soupeř v prvním duelu překvapil i trenéra Pavla Vrbu. "Hráli ofenzivně, technicky. Nebyl to jednoduchý soupeř. O to více jsem rád, že jsme si vytvořili výsledek, který nás před odvetou pasuje do role favorita. Doufám, že tu roli naplníme," řekl Vrba, který nebude moci nasadit zraněné hráče Mariána Čišovského a Martina Zemana. Kvůli trestu stále není k dispozici ani kanonýr Marek Bakoš.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň před EL

Rád by se vyvaroval podobných komplikací jako v minulé sezoně, kdy v předkole Ligy mistrů Plzeň vyhrála na hřišti Rosenborgu Trondheim, ale doma pak musela odvetu složitě otáčet, aby postoupila. "Nedařilo se nám navázat na ten výkon zvenku. Pohárová utkání jsou v tomto směru specifická. Ale uznávám, že výsledek 3:1 je pro nás hodně povzbudivý a nadějný," připustil Vrba.

Podle hráčů bude klíčové, komu se povede v odvetě skórovat jako prvnímu. "Určitě se soupeř bude snažit dát gól, který by mu dal šanci. To nesmíme připustit a naopak musíme skórovat my jako první. Musíme se vyvarovat nějaké blamáže, abychom se nestrachovali o výsledek," varoval reprezentant Vladimír Darida.

Komplikací pro Plzeň by neměl být ani fakt, že už v neděli ji čeká úvodní kolo české ligy proti Hradci Králové. V myšlenkách prý hráči mají jen Rustavi. "Sice musíme také dobře odstartovat do ligy, ale nejdřív musíme udělat ten postupový krok. Není dobře myslet na dvě věci najednou," řekl Bolek.

Fanoušci stále mohou sehnat lístky do sektoru hostí

Dnešní utkání je sice už vyprodané, ale fanoušci Viktorie stále mají možnost získat vstupenky. Vedení klubu totiž po dohodě s UEFA, soupeřem a policií bude vůbec poprvé prodávat pro své fandy i vstupenky do sektoru hostů. Doosan Arena by tak měla zažít nejvyšší návštěvu v historii, mělo by dorazit na 12 000 fanoušků.

"Soupeř očekává maximálně patnáct fanoušků, kteří žijí a pracují v Čechách a mohli by se na utkání přijít podívat. Po dohodě se zástupci UEFA a Policií ČR se Viktoria dohodla na možnosti umístit tyto fanoušky do jasně určeného místa na hlavní tribuně, a zároveň tak otevřít možnost prodeje vstupenek do sektoru hostů pro české příznivce," řekl tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár.

Pro fanoušky navíc připravili akci, že kdo si koupí vstupenku na Rustavi, bude mít volný vstup na duel s Hradcem. "Těším se, že bude vyprodáno a suprová atmosféra, aby se nám hrálo ještě lépe," řekl Darida. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články