Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šmicer: Baroš by potřeboval skrytou kameru

Praha - Vladimír Šmicer si na fotbalovém mistrovství prožil pěknou řádku nepříjemných chvil. Čestný předseda reprezentačního fanclubu byl svědkem pískotu na trenéra Bílka i útočníka Baroše, český tým bránil i před novináři. "Kritika nikomu nepomůže. Zvlášť, pokud je neobjektivní a pořád dokola. S tím už neumějí žít ani fotbalisti, kteří pak ztrácí o reprezentaci zájem," postěžoval si v rozhovoru pro deník Sport.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Reprezentace prožila opravdu turbulentní rok. Nejisté výkony národního mužstva se odrazily i v podpoře fanoušků. "Na rozhodující zápas v baráži proti Černé Hoře přišlo jen dvanáct tisíc diváků. Lidi prostě po Skotsku nebyli spokojení s hrou, říkali, že jsme tam ukradli remízu, ať nejezdíme na Euro. Takový byl jejich názor. Tak si tým udělal svůj svět, svoji realitu, zatáhl se do sebe. Bez toho by nepostoupil. Kdyby dal na tlak veřejnosti a médií, rozložil by se. Hráči by položili trenéra, začali by si vyčítat, kdo co udělal špatně," uvedl.

Negativní ohlasy ze strany novinářů i fanoušků také dle manažera národního týmu podrývají chuť fotbalistů zapojit se do reprezentace. "Kritika byla na tenhle tým dva a půl roku a zvládl to. Jediná blbá situace nastala v tom, že si pak kluci řeknou: Proč jezdit na nároďák? To je, bohužel, dost klíčová otázka. A pro mě blbá. Přemlouvám je, aby jezdili, protože chci, aby jezdili ti nejlepší," řekl.

Bod zlomu nastal po Rezkově nafilmovanému pádu v kvalifikačním utkání se Skotskem. "Extrém byl jen po Skotsku. Hráli jsme pak přátelák s Ukrajinou a do něj se nikomu moc nechtělo. To bylo dno, ze kterého se tým odrazil nahoru," vzpomíná.

Po konci fotbalového mistrovství ohlásil odchod několikrát vypískávaný útočník Milan Baroš. Dle manažera reprezentačního týmu to bylo právě kvůli mediálnímu tlaku. "Za hodně věcí si Milan může sám. Ale hodně věcí nebylo tak, jak se napsalo a jaká je pravda. Chtělo by to skrytou kameru, aby lidi viděli, jaký Milan doopravdy je. Nelíbí se mi, že lidi sedí někde u piva a hodnotí Baroše, i když ho v životě nepotkali, ani s ním nemluvili. Milanova kariéra nešla směrem, jakým jsem si myslel, že půjde. Byl jsem s ním v Liverpoolu, kde měl našlápnuto na vrchol. Jenže jeho kariéra šla spíš dolů. Z Liverpoolu prostě odejít neměl. Měl tam makat a bojovat o místo."

Úspěch a splněný cíl na fotbalovém Euru prý nároďáku pomohl. Příznivci se totiž opět začínají přiklánět k Bílkovu výběru. "Myslím, že za námi fanoušci stojí. Teď je na nás, aby to vydrželo," zakončil.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články