Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šíp: Hrajete pro všechny. I pro ty, kteří vás kritizují

Praha - Vystoupení Karla Šípa ve Studiu Vratislav vzbudilo notnou dávku emocí. Po utkání s Ruskem totiž vytmavil trenéru Bílkovi špatnou strategii, protežování bezzubého Baroše i neochotu vyrovnat se s negativními ohlasy fanoušků. Dnes se na celou věc dívá trošku jinak. "Kdybych věděl, jakou diskuzi to vyvolá, nejspíš bych držel hubu," povzdychl si v rozhovoru pro týdeník Reflex.

Karel Šíp komentuje výkon českých fotbalistů
zdroj: ČT24

Karel Šíp měl vtipně glosovat výkon národního týmu. Alespoň takový měl být původní cíl pozvánky. Stalo se však něco jiného. Šíp se vzdal role baviče a nekompromisně zaútočil na způsob vedení národního týmu. "Pozvala mě fotbalová asociace abych řekl, co si o zápase myslím. Prohráli jsme 1:4 a hráli příšerně. A mě prostě ani nenapadlo, že bych jim za pozvání a pohoštění začal říkat něco jako: 'No nebylo to špatný. Oni si to hoši nějak rozeberou a příště to dopadne líp.' Ne, já jsem řekl, co jsem si myslel. Byl to šok pro všechny, i lidi z fotbalových kruhů. Chtěli hlas lidu, tak ho dostali."

Oproti propracované analýze opravdu šlo mnohem více o emotivní reakci naštvaného diváka. "Vážně jsem řekl, jen co jsem viděl. Ale nemůže třeba Limberský, výborný hráč mimochodem, potom tvrdit do novin, že 'my nehrajeme fotbal pro takové, jako jsou Šíp a spol'. On se samozřejmě plete. On musí hrát fotbal pro všechny. I pro ty, kteří jim nevěří. Každý z fanoušků je amatérský trenér, s tím ale fotbalisté musejí počítat. Jen to nečekal od Šípa - televizního kašpara - který bez jakéhokoliv humoru poslal polovinu kádru domů."

Jedním z kandidátů na vypískání z reprezentace byl dle baviče útočník Milan Baroš. "Hrajeme na jednoho hrotového útočníka, který je z formy. Já proti Barošovi vůbec nic nemám, ale přece nejde pořád strkat hlavu do písku. Proč máme hrát vlastně defenzivně, i když hrajeme doma s papírově slabším soupeřem?"

Dle části fotbalových komentátorů za špatným herním projevem v utkání s Ruskem stála především strategie trenéra Bílka. Do toho se pustil i Šíp. "Zval jsem ho do Všechnopárty už před ME, ale nepřišel. Teď by asi nepřišel tak jako tak. Navíc si myslím, že mě v tuhle chvíli bude celá fotbalová garnitura, možná s výjimkou Vládi Šmicra, považovat za vyvrhele a nepřítele nároďáku číslo jedna."

Šmicer v rozhovoru pro deník Sport Šípovo vystoupení a priori nezavrhl. Vadila mu však bavičova personifikace do hlasu lidu. "V televizi ho představí jako hlas lidu. My jsme přitom celou dobu měli také fanoušky, kteří nám fandili. Dobře, třeba osmdesát procent bylo těch, kteří nám nefandili, ale dvacet procent nám fandilo, tak jsme hráli pro ně," potvrdil manažer týmu názor obránce Limberského. "Šíp ze sebe udělal fackovacího panáka," dodal.

Manažer nároďáku šel se svou kritikou ještě dál. Za opravdové fanoušky totiž označil ty, kteří při týmu stáli po špatném vstupu do turnaje. "Jde o lidi, kteří týmu věří, i když se prohraje. To jsou ti naši fanoušci. Máme jich taky hodně. I když se o nich neví, protože se o nich nepíše. Když prohraje nároďák, málokdy se otisknou vzkazy: Kluci, stalo se, nebylo to ono, ale nevadí, věříme vám dál."

Zdroj
ČT sport, Deník Sport, Reflex

Hlavní zprávy

Nejčtenější články