Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Francouzská federace zahájila disciplinární řízení s rebely z ME

Paříž - Francouzská fotbalová federace zahájila disciplinární řízení se čtyřmi reprezentanty, kteří se provinili na nedávno skončeném mistrovství Evropy. Postih za nepřiměřené chování hrozí záložníkům Samiru Nasrimu, Hatemu Ben Arfovi, Jeremymu Menezovi a Yannu M'Vilovi. Ve hře o místo nového reprezentačního trenéra naopak stále zůstává Didier Deschamps.

Francouzská reprezentace
zdroj: ISIFA autor: Franck Faugere

Nasri po prohraném čtvrtfinálovém zápase se Španělskem vulgárně nadával novináři a Menez udělal to samé kapitánovi národního týmu Hugu Llorisovi. Ben Arfa měl v šatně konflikt s koučem Francie Laurentem Blankem, se kterým si zase po vystřídání odmítl podat ruku M'Vila. Všichni čtyři hráči byli zapojeni také v hádce po prohraném utkání ve skupině se Švédskem. Předseda federace Noël Le Graët chce celou záležitost vyřešit co nejdříve a potvrdil, že celému mužstvu byly dočasně zmraženy bonusy ve výši 100 tisíc eur za postup do čtvrtfinále evropského šampionátu.

Deschamps, který v pondělí skončil na lavičce Marseille, si prý vzal do konce týdne čas na rozmyšlenou, zda po svém bývalém reprezentačním spoluhráči Blankovi převezme francouzský národní tým. "Ráno jsem četl, že Deschamps nabídku odmítl, ale to není pravda. Je to chlapec, s nímž bych rád pracoval. Jen mi řekl, že není ve správném rozpoložení na takové rozhodnutí, a požádal o pozdržení," citovala agentura Reuters Le Graëta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články