Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Za neúspěchem Němců prý stojí nedostatečně prožitý zpěv hymny

Berlín - Nedostatek vášně při zpívání hymny, to je podle některých Němců možný důvod, proč národní tým neuspěl na mistrovství Evropy. Nedostatek zápalu a prožitku před samotným zápasem jim vyčítali například kouč Wolfsburgu Felix Magath či legendární Franz Beckenbauer, dvojnásobný mistr světa - jednou jako kapitán a podruhé coby kouč.

Německý trenér Joachim Löw
zdroj: ISIFA

"Každý, kdo viděl, jak oduševněle zpívali a místy až křičeli svou hymnu Italové, snadno si představí jejich nasazení na zápas," napsal ve svém sloupku Magath. "Právě to, snaha odevzdat všechno, mi u německého týmu chyběla," dodal kouč, který má v klubu tři Čechy - Petra Jiráčka, Václava Pilaře a Jana Poláka.

Beckenbauer je stejného názoru, i podle mistra světa z roku 1974 a kouče šampionů z roku 1990 musí potřebný zápal přijít ještě před výkopem. "Společné hlasité zpívání hymny by k tomu mělo pomoci," prohlásil. Sám prý v době, kdy vedl reprezentaci, rozdával hráčům text hymny a vedl je ke společnému zpěvu.

Otázce přístupu k hymně se po vyřazení německých fotbalistů v semifinále Eura s Italy věnuje i dnešní deník Bild. "Jsme dostateční patrioti?" ptá se. Hymnu však nezpívají ani všichni čeští reprezentanti. Například kapitán Tomáš Rosický si ji zpívá jen v duchu z pověrčivosti. Když byl malý a zpíval si ji, tak prý tým prohrával.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články