Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Švédsko

Xavi by si rád zahrál za Španělsko i na MS

Kyjev - Španělský fotbalista Xavi Hernández, který v nedělním finále proti Itálii přispěl k obhajobě titulu mistrů Evropy, by si rád za národní tým zahrál i na příštím brazilském světovém šampionátu v roce 2014. Dvaatřicetiletý záložník tak změnil názor ohledně možného ukončení reprezentační kariéry po letošním Euru.

"Pokud se budu cítit dobře, tak si promluvím s trenérem Vicentem del Bosquem, a když budu moci, pak s týmem zůstanu," řekl Xavi. Zkušený středopolař Barcelony, který se Španělskem vyhrál v posledních čtyřech letech dvakrát evropský šampionát i mistrovství světa, zvažoval konec v národním mužstvu kvůli kritikům, podle nichž na turnaji v Polsku a na Ukrajině nepředváděl takové výkony jako v minulosti.

Xavi odpověděl zlepšeným výkonem a na drtivé finálové výhře 4:0 nad Itálií se podílel dvěma asistencemi. "Předvedli jsme nejlepší vystoupení na Euru. I pro mě osobně to byl dobrý zápas a konečně jsem v něm odehrál důležitější roli. Vymyslel jsem dvě finálové přihrávky z hloubi pole, které se mi nedařily v minulých zápasech," připomněl Xavi.

Španělé historickým vítězstvím na třech velkých turnajích za sebou prý nastavili hodně vysokou laťku. "Lidé od nás očekávají čím dál tím víc a neustále požadují vítězství. Je to těžká, ale zároveň velmi krásná výzva," dodal hráč se 115 reprezentačními starty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články