Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Za porážku může Löw, píše německý tisk

Berlín – Jen bronz na Euru zbude pro ambiciózní Německo. Očekávání byla v zemi našich západních sousedů obrovská a po semifinálové porážce s Itálií se tak na německý tým valí ohromná vlna kritiky. Terčem je především trenér Joachim Löw, který je označován společně s útočníky Gomezem a Podolskim za hlavního viníka německého selhání.

Německý trenér Joachim Löw
zdroj: ISIFA

"Vyřazení v semifinále nese Löwův rukopis," hlásá titulek deníku Die Welt, podle něhož trenér zvolil špatnou taktiku. Proti Itálii se dopustil Löw prvních chyb na turnaji a ty byly rozhodující, míní list.

"Lukas Podolski, který se opět vrátil na místo Andreho Schürrleho, byl na levé straně totální propadák. Rovněž na hrotu Mario Gomez, kterého přihrávky od spoluhráčů pravidelně přiváděly na hranici jeho technických schopností. Mario Balotelli mu na opačné straně ukázal, jak si má počínat útočník světové třídy," vyzdvihl Welt autora obou italských gólů. "Jogi, kde tentokrát zůstala tvoje zlatá ruka?" táže se bulvární Bild s poukazem na sestavu, jíž k úspěchu nepomohla ani tři střídání.

Podle listu zcela selhali v poločase střídaní Gomez a Podolski. Mužstvo získalo příchodem Miroslava Kloseho a Marka Reuse, ale na obrat v utkání už to nestačilo. Mesut Özil a Toni Kroos si prý často překáželi. "Özil měl být naším tornádem, proti Itálii byl jenom slabým vánkem," komentoval list výkon elitního ofenzivního záložníka. Nejčtenější německý deník nešetřil ani středopolaře Bastiana Schweinsteigera, který prý měl "po celé mistrovství Evropy daleko do formy z mistrovství světa".

Fotbalový magazín Kicker konstatoval, že Německo narazilo na "extrémně kvalitního, herně silného a chytrého soupeře". Trenér Joachim Löw se prý v sestavě i taktice zmýlil, a narušil tak dosavadní stabilitu mužstva.

Magazín kritizoval především skutečnost, že Löw nevystřídal vedle "extrémně slabého" Podolského a Maria Gomeze také "fyzicky a herně zcela přetíženého šéfa zálohy Bastiana Schweinsteigera". "Trenér národního mužstva vždycky zdůrazňoval, že bude spoléhat jenom na hráče ve stoprocentní formě. U Schweinsteigera učinil fatální výjimku", napsal Kicker.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články