Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Je to tak, jak to má bejt

Kladu si otázku, čí absence mě mrzí. Nejvíce asi našich kluků, protože když měli sílu prokousat se ze skupiny, zvláště pak po porážce a nejistotě, která zavládla po utkání s Rusy, je to škoda. Čtvrtfinále s Portugalci nebylo první poločas beznadějné, ale ukázalo se, že kolektivní bránění Ronalda a Naniho stojí hodně sil, které na konci chybí. Troufám si říci, že pokud by Portugalsko nemělo tyto dva hráče, měli jsme reálnou šanci na postup. To je však jen kdyby, protože je logické, že na této úrovni se již podobní "zabijáci snů" pohybují. Takže kdo by nám ještě mohl chybět, snad jen Holanďané se svou kvalitou a chutí po ofenzivě, ale ty už ve skupině zradila sázka na skvělého, ale čitelného Robbena. Pokud mužstvo na takového hráče spoléhá, posílá mu až 40 % míčů do útoku a on se neprosadí, je tragédie dokonána.

Pavel Karoch
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

V utkání Anglie – Itálie jsem čekal taktickou bitvu a hle, jeden z nejhezčích poločasů na Euru, snaha po ofenzivě bez přílišného taktizování, prostě paráda. Zejména Italové ukázali, že výkon proti Španělsku nebyl náhodný. Ve druhé půli však Angličané již nedokázali odpovídat a projevilo se, že jsou vyjma Rooneyho (místy Welbecka) především dělníci a pracanti.

Francie oplývala zajímavým mužstvem, které místy předvádělo atraktivní fotbal, ale na španělský kombinační válec, zvláště při první inkasované brance, to nestačilo.

Zajímavé je, že v semifinále na sebe narazí mužstva vyznávající podobný způsob hry. Protože Španělsko a Portugalsko vynikají spíše postupným útokem a výborným držením míče. Portugalci však mají ještě k tomu velký přesah do rychlého protiútoku, protože dvě rakety Ronaldo a Nani jsou v tomto směru extratřídou. Bude zajímavé, jak si s tím Španělé poradí, protože oni často otvírají hru a mohlo by se jim to stát osudným.

Zato Němci a Italové hrají podobným stylem jako Real Madrid, tedy velmi elastický a pestrý způsob hry směrem dopředu. Obě semifinále si určitě užijeme. Fotbal je nádherná magická hra pro radost.

Takže: "Je to tak, jak to má bejt."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články