Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvůli zdravotnímu stavu musel Eusébio do nemocnice v Poznani

Lisabon – Někdejší fotbalová hvězda Portugalska Eusébio byl v sobotu večer převezen do poznaňské nemocnice s podezřením na srdeční příhodu. Eusebio si údajně stěžoval na bolesti v oblasti hrudníku, podle lékařů šlo ale "pouze" o projev dlouhodobých zdravotních problémů a možný infarkt se tak nepotvrdil. Lékaři Eusébiovi doporučili hodně odpočinku a spánku. Předpokládají, že by fotbalová legenda mohla opustit nemocnici v pondělí, nebo v úterý.

Eusébio
zdroj: Getty Images/STF autor: Buda Mendes

"Eusébio se cítil indisponován v sobotu večer, kdy byl s národním týmem v hotelu v Opalenici. Po prohlídce a konzultaci s jeho lékařem z Lisabonu byl preventivně převezen do nemocnice v Poznani," uvedl svaz v oficiálním prohlášení. 

Speciální vyšetření nepotvrdilo obavy lékařů. Jednalo se o komplikace Portugalcových dlouhodobých problémů, které se prý po hospitalizaci dále nezhoršovaly. "Měl jsem šanci s ním dnes ráno krátce hovořit a zeptal jsem se ho, jestli ho bolí srdce. Řekl, že vůbec ne. To jsou dobré zprávy. Doktoři jsou spokojení, že je jeho stav stabilizovaný," uvedl mluvčí poznaňské nemocnice Stanislaw Rusek. 

Eusébio sleduje portugalský tým na Euru 2012
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Ian Walton

Sedmdesátiletý Eusébio, jenž ve čtvrtek nechyběl v hledišti při čtvrtfinálovém vítězství Portugalců nad českým týmem, byl od prosince hospitalizován už počtvrté. Má problémy s vysokým tlakem a musí být pod trvalým lékařským dohledem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články