Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Rocková hvězda Ronaldo

Velkou vlnu pozornosti, tak jako všude, na sebe při příjezdu Portugalců do Varšavy strhl Cristiano Ronaldo. Domácí televize, ale i ostatní média se z něj můžou pominout. Před hotelem na krasavce z Madeiry čekaly desítky dívek a vypadalo to jako při příjezdu rockové hvězdy. Pištění, foťáky, kamery, ještě že žádná z mladých obdivovatelek nepodlehla mdlobám. Ale možná to teprve přijde, až zjistí, jak krásnou fotku s Cristianem udělala.

Jaromír Bosák
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

Nevím, jak na všechen ten humbuk koukají Ronaldovi spoluhráči, ale možná že jim to vlastně vyhovuje. Pozornost je upřena jedním směrem a oni mají klid. Neruší je novináři, nikdo je nesleduje při tréninku kamerou, vlastně pohoda. A Cristiano už je zvyklý, že je poprask všude tam, kde se objeví. Už to není jen fotbalista, ale i fabrika na peníze. Se sestrou vlastní velkou módní firmu, jeho vystoupení v reklamních spotech by se už asi nedala spočítat.

A teď ještě zpěvák. Opravdu. Taky bych nevěřil, kdyby mi dneska tyhle obrázky nenabídly na TVN 24. Chvilku poté, co svůj ranní výstup pro polskou televizi absolvoval Mirek Karas, objevil se na obrazovce typologicky podobný chlapík – Ronaldo. Se sluchátky na uších se pohyboval v hudebním studiu a nahrával sladkou píseň o lásce. Alespoň tak dedukuji z toho, že se tvářil zasněně, poněkud natvrdle se usmíval a v textu bylo rozumět častému amore, amore. Byl to hodně nezvyklý pohled. Kluk už má asi pocit, že mu jde úplně všechno, ale má opravdu štěstí, že nehraje tak, jako zpívá. Zvukař se hodně nadřel, ale ani přes to z Ronaldova pokusu žádný velký hit nebude. Dokonce bych se odvážil teorie, že jsem pravděpodobně o dost lepší tanečník, než je velký Cristiano zpěvák. A to už je nějaké měřítko. Teď už jen čekám, až pan CR7 začne malovat nebo sochat. Jistě by se dokázal přesvědčit, že má vlohy i pro tento druh umění.

Snaha vypadat skvěle dá Ronaldovi spoustu práce. Já bych řekl, že to je pořád reakce na to, s čím vším se musel prát jako malý kluk na Madeiře. Všichni mu říkali, že je malý, ošklivý, že má křivé zuby. Když přišel do Lisabonu, dostával od spoluhráčů těžkou čočku. Pořád dokola poslouchal, že je madeirský buran s příšerným přízvukem a nikdy to nikam nedotáhne. Tak se holt zatvrdil a celému světu se snažil a snaží dokázat, že je to všechno úplně jinak. Pokud jde o zevnějšek, přiložili ruce k dílu zubaři, plastičtí chirurgové i trenéři fitness. Dohromady dali excelentí model metrosexuála. Muže, pro něhož je dobře vypadat jedna z nejdůležitějších věcí na světě. Pochybuji, že Cristiano má na svém těle jediný chlup. A to mluvím opravdu o celém těle. Musí to stát spoustu práce a času, udržovat  pokožku stále hladkou, ale třeba na to má forward Realu lidi.

Kromě dřiny na vizáži pracoval hodně tvrdě i při fotbalovém tréninku, aby se dostal tam, kde dneska je. Bez jakékoliv ironie. Je to skvělý hráč, pro někoho vůbec nejlepší na světě. Soupeření  s Messim dodává soubojům Realu s Barcelonou skvělou ingredienci, která chutná polovině světa. Pro fotbal jako takový je zkrátka Cristiano Ronaldo nepostradatelný.  Jeho touha být nahoře se dnes už ovšem netýká jen samotného fotbalu. Otloukánek z Funchalu má se světem ještě nějaký ten malý nevyřízený účet. Přes všechen sarkasmus musím před kapitánem portugalské reprezentace smeknout. Je to výjimečný hráč, který vám nemusí lidsky úplně sedět, ale jeho fotbalové kvality jsou nepopiratelné.

(úryvek z připravované knihy k ME 2012)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články