Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Favorit z Německa se chystá převálcovat Řeky

Gdaňsk – V druhém čtvrtfinále fotbalového Eura na sebe narazí Řecko a Německo. Naši západní sousedi jsou v utkání jednoznačnými favority. Na turnaji zatím neztratili ani bod a mnozí je už vidí ve finále. Řekové naopak překvapili už svým postupem ze skupiny, jenže na Euru 2004 od nich také nikdo žádný úspěch nečekal, a jak šampionát nakonec dopadl, asi všichni víme. Přímý přenos utkání sledujte od 20:20 na ČT4 a našem webu. Zápas komentuje Pavel Čapek.

Mario Gomez a Lucas Podolski
zdroj: ISIFA

Trojnásobní evropští šampioni s Řeckem ještě nikdy neprohráli a z dosavadních osmi duelů pětkrát zvítězili. Poslední utkání před jedenácti lety v Aténách vyhráli 4:2. Podle německého záložníka Samiho Khediry má soupeř hned několik předností. "Je to velmi kompaktní a takticky silný tým s dobrou organizací a agresivitou. Také jsou rychlí v protiútocích a mistři v efektivitě, protože ze tří, čtyř šancí na turnaji vstřelili tři branky," připomněl středopolař Realu Madrid.

Řecku zajistil postupovou výhru 1:0 nad Ruskem v posledním zápase skupiny záložník Jorgos Karagunis. Kapitán týmu však podobně jako obránce Iosif Cholevas nebude moci nastoupit kvůli karetnímu trestu.

Další zkušený středopolař Kostas Katsuranis tvrdí, že silnou zbraní Řeků je týmový duch. "Nemáme problém se sebeobětováním. Všech jedenáct fotbalistů na hřišti ze sebe vydá všechno. Uspěli jsme jako tým, v němž jeden hrál pro druhé, a přesně to uděláme znovu," prohlásil hráč Panathinaikosu Athény.

Řekové podobně jako v minulosti sázejí na pevnou defenzivu a efektivitu. V posledních osmi zápasech pokaždé vstřelili jeden gól a celkově skórovali dvanáctkrát za sebou. Svěřencům trenéra Fernanda Santose nevadí, že i proti Německu jsou považováni za outsidera.

"Když přijdete do šatny, tak uvidíte dvaadvacet bojovníků připravených na bitvu. Nezáleží na tom, co kdo říká. Rok 2004 dokázal, že na to máme, a pokusíme se projít do dalšího kola," uvedl útočník Dimitris Salpingidis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články