Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lípa: Na postupu se podepsali Šíp s Vrbou

Praha – Čtvrtfinálové utkání českých fotbalistů s Portugalskem se kvapem blíží. O klíčovém duelu se ve studiu České televize rozpovídal šéf portálu ČT4 a sportovní komentátor Jiří Lípa. Postup z prvního místa považuje za velký úspěch naší reprezentace, Baroš do základu patří a za postup můžou fotbalisté poděkovat Pavlu Vrbovi s Karlem Šípem, vysvětluje Lípa s nadsázkou.

"Na postupu se podepsali – a teď to velmi zlehčím – dva lidé. Pavel Vrba, trenér Plzně, která má v tomto výběru osm hráčů, kteří mu prošli rukama. A nesmíme zapomenout na devátého Plzeňáka Petra Čecha, který vyrůstal v Plzni," říká Lípa. "A druhou osobou je Karel Šíp, který trošinku neuctivě po porážce s Ruskem poznamenal, že nás čekají ještě dvě facky. Ty pak chytly takový bumerangový efekt a dopadly tam, kam Karel nečekal," dodává.

Pod palbou kritiky ze strany médií i fanoušků je na mistrovství útočník Milan Baroš. Lípa se ale české jedničky na hrotu útoku zastává. "Milan Baroš byl obrovský talent, ale nesmíme zapomenout na to, že jednak trošičku zestárl a ztratil dynamiku. Ale hlavně přišel o Dina Kollera. Teď je na té špici sám. Předtím mu sklepával míče Koller a on využíval jeho práce. Teď ji musí dělat sám a jeho pozice je velmi těžká. Já si na rozdíl od mnoha jeho kritiků myslím, že tu funkci – zvláště na mistrovství Evropy – plní velmi dobře. Jeho výkon graduje," říká šéf portálu ČT4.

Případné změny v základní sestavě českého týmu v zápase proti Portugalsku, o kterých se zatím jen spekuluje, budou podle Lípy vyplývat z potřeby zdvojování útočných křídel Ronalda a Naniho. "Tým hraje celou kvalifikaci a celou dlouhou dobu na jednoho hrotového útočníka, takže v takto důležitém zápase něco měnit by asi nebylo to pravé ořechové," dodává Lípa.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články