Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Nejhorší sezona v životě, prohlásil Robben po vyřazení

Kyjev - Nizozemský fotbalista Arjen Robben připustil, že právě prožil nejhorší sezonu v kariéře. S Bayernem Mnichov prohrál finále Ligy mistrů a Německého poháru, v Bundeslize skončil druhý a černý rok podtrhl s nizozemskou reprezentací vyřazením už po základní skupině evropského šampionátu.

Arjen Robben
zdroj: ISIFA

Robben teď nechce fotbal na nějaký čas vidět a doufá, že v příští sezoně se vše otočí. "Byla to má nejhorší sezona v životě. Nedopadlo to dobře s Bayernem ani s národním týmem. Je to neskutečné a bolí to o to víc, že jsem byl před sezonou nadšený a natěšený. Jestli bylo finále Ligy mistrů šokem, tohle zklamání s reprezentací bylo ještě nečekanější," řekl Robben, který také selhal v prodloužení finále Ligy mistrů, v němž nedal penaltu.

Zklamání z klubu chtěl zahnat na Euru. Ani v nejčernějších snech si prý nepředstavoval, že by Oranjes ve skupině mohli skončit bez bodu se třemi porážkami. "S potenciálem, jaký máme v útoku, je neuvěřitelné, že jsme nedokázali vyhrát jediný zápas. Nevím, jestli jsme si mysleli, že se všechno udělá samo a že budeme ve finále. Možná jsme byli příliš uvolnění. A prohra v prvním zápase s Dánskem byla smrtící," dodal.

Za totální kolaps jednoho z favoritů turnaje a předloňského vicemistra světa nesou podle Robbena odpovědnost úplně všichni. "Na vině jsme všichni a bolí to, že to musím říkat. Ale nic nehrálo v náš prospěch. Atmosféra byla jiná než na světovém šampionátu," prohlásil záložník Bayernu.

Přestože Nizozemci selhali, Robben je přesvědčen, že na dalším šampionátu mohou vše napravit. "Tohle není konec této hráčské generace. Je tu několik skvělých fotbalistů, kteří toho mohou na světovém šampionátu v roce 2014 hodně nabídnout," řekl Robben. Po nevydařené sezoně si chce nyní hlavně odpočinout. "Teď chci jet na dovolenou a zapomenout na fotbal. Musím načerpat novou energii pro další sezonu. Doufám, že v ní bude všechno lepší," dodal Robben.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články