Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Irské fotbalisty mrzí neúspěch kvůli "nejlepším fanouškům na světě"

Poznaň - Hlavně kvůli skvělým fanouškům mrzelo irské fotbalisty, že na mistrovství Evropy prohráli všechny tři zápasy a s jediným vstřeleným gólem skončili na dně skupiny C. Svěřenci trenéra Giovanniho Trapattoniho sice podlehli Chorvatsku (1:3), obhájci titulu Španělsku (0:4) a naposledy v pondělí Itálii (0:2), ale diváci v zeleném ani na okamžik nepolevili v podpoře svých oblíbenců.

Irští fanoušci
zdroj: EPA autor: Jakub Kaczmarczyk

"Poslední tři zápasy byli fanoušci fantastičtí. Škoda že jsme nehráli tak dobře, jak umíme, a nevybojovali jsme pro ně výsledky. Pokud si je někdo zasloužil, tak to byli právě naši příznivci," prohlásil na webu uefa.com kapitán Irů Robbie Keane po zápase s Itálií.

"Myslím, že naši diváci byli prostě neuvěřitelní. Nezáleží na tom, co se dělo na hřišti, ale Poláci zažili pravděpodobně nejlepší fotbalové příznivce na světě. Předvedli se tady ve skvělém světle a udělali dobrou reklamu celé zemi," ocenil krajní obránce Stephen Ward.

Přestože mělo Irsko už po druhém zápase skupiny jistotu, že nepostoupí do čtvrtfinále, tak to na podpoře z tribun nebylo vůbec znát. Fanoušci se na mužstvo nezlobili a i po třetí prohře vyprovázeli mužstvo bouřlivým potleskem.

"Atmosféra zápasu byla jako z jiného světa. Fanoušci stáli celou dobu při nás a my jsme jim hrozně moc chtěli jejich podporu vrátit výkonem na hřišti. Bohužel se nám to nepodařilo," litoval útočník Jonathan Walters.

Selhání ostrovního mužstva mrzelo kvůli příznivcům také italského trenéra Irů Trapattoniho. "Myslím, že byli naprosto výjimeční a neustále nám fandili. Dělali jsme všechno, co jsme mohli. Odevzdali jsme na hřišti srdce i duši za naše fanoušky. Věřil jsem, že dokážeme hrát lépe, než jsme tady předvedli," dodal v 73 letech nejstarší kouč v historii šampionátů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články