Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mít pravdu občas bolí…

Když jsem psal o tom, že v případě českého postupu do čtvrtfinále budu muset s největší pravděpodobností oželet podstatnou část neděle, ani já sám jsem netušil, jak moc velkou a bolestivou pravdu jsem měl…

Vratislav Leszek
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

Jako malý chlapec jsem často od své maminky slýchával větu: "Vidíš, já jsem ti to říkala." Přiznám se, že jsem ji (tu větu) neměl ani trochu rád. Znamenala totiž vždycky nějaký můj omyl, či pomýlení, na které jsem přitom byl ze strany své maminky upozorňován. Takže jsem vždycky sklopil uši a zamumlal: "Já vím…"

A teď si představte, že jsem se do role své maminky vžil já sám. "Vidíš, já jsem ti říkal, že Baroš patří do základu," halekal jsem na jednoho ze svých přátel, když se v sobotu v noci zjevil v jedné z vratislavských hospůdek. "Ta přihrávka na Jiráčkův gól, to navázání dvou polských stoperů, to je přesně ten důvod, proč jsem v minulosti za Bariho kopal…" Kamarád pokýval hlavou - co na to taky říct - a najednou BUM! Na stole přistál panák. To jako, že jsem měl pravdu.

"Vidíš, já jsem ti to říkal, že se nemáme bát hrát bez Rosického… A ten druhý poločas proti Polsku toho byl jasným důkazem…" BUM! Další runda za moji další pravdu.

"Vidíš, já jsem ti říkal…" BUM! BUM! BUM!

Ach jo, bolí mě hlava, ale i tak dění kolem sebe vnímám a nestačím se divit. Vyhráli jsme skupinu, kromě zápasu s Ruskem jsme zvládli vše tak, jak jsme měli, a přece je to málo. Trenér Bílek by měl skončit, protože prostě proto… Baroš by měl vrátit reprezentační dres a vůbec už se nevracet do Čech a vůbec ze všeho nejvíc mě baví diskuse českých hospodských fotbalových teoretiků, kolik gólů nám nasází Cristiano Ronaldo ve čtvrtfinále. Ne kolik to bude, jak zápas dopadne, ale rovnou kolik banánů nám tam hvězda Realu Madrid šoupne.

Nemám sílu se hádat, ale tvrdím, že není nic horšího než poraženectví. V Anglii 96 nám taky před čtvrtfinále s Portugalskem, kde v té době kouzlil hvězdný Figo, nedával skoro nikdo šanci a nakonec se vyhrálo 1:0 Poborského dloubákem. Tak proč ne teď? Něco jiného je ctít sílu soupeře a přiznat roli papírového outsidera a něco jiného je se skoro těšit na debakl od soupeře, jenom proto, aby se potvrdilo to, co někteří čeští "fanoušci" tvrdí. A upřímně, já za větu: "Vidíš, já jsem ti to říkal, že ti naši kluci na ty Portugalce nemají a Bílek je trenér naprosto k ničemu…," panáka nikomu rozhodně nepošlu. A to ne, že bych byl lakomý…

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články