Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kadlec: Počítal jsem, že by tam míč mohl jít

Vratislav - Obránce Michal Kadlec se stal zachráncem českých fotbalistů v boji o účast ve čtvrtfinále Eura. Reprezentanti po trefě Petra Jiráčka drželi proti domácím Polákům postupový výsledek 1:0, když přišla poslední minuta nastavení a v ní obrovská šance Jakuba Blaszczykowského. Dortmundská hvězda už překonala gólmana Petra Čecha, před brankou se ale zjevil Kadlec a hlavičkou uchránil českému celku vysněný postup.

"Samozřejmě to bylo štěstí, ale já jsem tak nějak počítal s tím, že by to tam mohlo jít. Ani jsem neviděl, jestli to směřovalo do branky, nebo ne. Jsem rád, že se mi to povedlo odvrátit," řekl Kadlec.

Postup si užíval plnými doušky. "Je to něco nádherného, neuvěřitelné a krásné pocity. Pro tohle ten fotbal hrajeme. Nikdo nám nevěřil a nakonec nám po zápase zatleskali nejen čeští, ale i polští fanoušci," podotkl obránce Leverkusenu.

O tom, že v druhém utkání Řekové vedou nad Ruskem, a Čechům by tak nestačila remíza, se dozvěděl o poločasové přestávce v kabině. "Věděli jsme, že musíme vyhrát. Bylo to nahoru dolů, blázinec, ale bylo to nádherné," prohlásil Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články