Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bílkův plat? 250 tisíc měsíčně

Praha - Trenér Michal Bílek by sice v případě úspěchu na mistrovství Evropy ve fotbale mohl pokračovat ve své práci, pokud však bude česká reprezentace vyřazena, jeho další působení u týmu bude rázem nejisté. Kdyby přece jen musel lodivod nároďáku nakonec odevzdat žezlo, zoufat by si ale nemusel.

Za dob šéfa českého fotbalu Ivana Haška bral Bílek 180 tisíc korun měsíčně, předseda Fotbalové asociace (FAČR) Miroslav Pelta mu gáži zvýšil na 250 tisíc korun poté, co kouči prodloužil smlouvu o kvalifikaci na MS 2014 v Brazílii.

Kontrakt vyprší k poslednímu dni příštího roku, a pokud by byla kvalifikace úspěšná, FAČR by jistě využila i prodloužení opce na samotný šampionát. Ale to je daleká budoucnost.

Bílkovi svěřenci zatím hrají o postup ze základní skupiny na Euru, což by se obecně považovalo za úspěch. Pokud by se tak nestalo, nad Bílkem by se vznášela teoretická hrozba odvolání. V takovém případě by si na odstupném přišel zhruba na milion až milion a půl korun. Záleželo by na rychlosti rozvázání smlouvy.

I tak se ale Bílek nemůže měřit se svými známějšími kolegy. Dick Advocaat, jenž trénuje Rusko, si přijde na sedm milionů eur ročně. A bývalý trenér Slovenska Vladimír Weiss dostával údajně v přepočtu až 850 tisíc korun měsíčně.

Zdroj
ČT sport, Aktuálně, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články