Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Fanoušky vyprovodil do Polska sparťan Jan Berger

Praha/Vratislav - Čeští fotbaloví příznivci se dopoledne potřetí vydali speciálním vlakem z Prahy do Vratislavi. K poslednímu duelu základní skupiny A evropského šampionátu proti domácímu výběru je přišel vyprovodit slavný sparťan Jan Berger, jehož jméno nesl v pořadí třetí fanouškovský vlak jedoucí z české metropole.

Čeští fanoušci jedou vlakem do Vratislavi
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Budovu Wilsonova nádraží v Praze potřetí během devíti dnů zaplavily před devátou hodinou ráno červené dresy. Fandové se scházeli k odjezdu speciálního vlaku, tentokrát pojmenovaného po bývalé sparťanské hvězdě. Berger se s nimi ochotně fotil a debatoval.

Fanoušci se dostávali do varu pozvolna a během cesty přes Čechy se spíše než chorálům věnovali rozborům večerního utkání Anglie se Švédskem. Většina příznivců byla optimistická a věřila, že český tým zápas zvládne a postoupí. Jako při předchozích cestách vlak podél trati zdravili kolemjdoucí a řidiči, někteří lidé si přinesli i státní vlajku.

Policie je ve střehu

Polská policie je po vyhroceném utkání Polsko - Rusko ve střehu a připravená tvrdě zakročit. Na pořádek dohlíží přímo v terénu na tři a půl tisíce mužů. "Polská prokuratura a soudy nasadily velmi ostrý kurs vůči všemu násilí i mimo stadiony. Naši občané, kteří by se třeba i náhodně k něčemu nachomýtli, budou muset počítat s vysokou, velmi drastickou pokutou a rychlým soudním řízením," řekl český velvyslanec v Polsku Jan Sechter.

Kdo se za hranice nedostane, má možnost sledovat fotbalovou bitvu tradičně v restauracích nebo na pražském Staroměstském náměstí. Polský institut tam pro fanoušky připravil tematický večer, vedle fotbalu se můžou těšit na soutěže, ochutnávku kulinářských specialit a hudební vystoupení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články