Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Euro zatím v Polsku přilákalo 1,5 milionu fanoušků

Varšava - Dosavadní zápasy evropského fotbalového šampionátu sledovalo na čtyřech polských stadionech a na náměstích téměř 1,5 milionu fanoušků. Dvě úterní utkání Česka s Řeckem a Polska s Ruskem podle jednoho z polských organizátorů Marcina Herry sledovalo 440 000 lidí, z toho 150 000 ve Varšavě. Celkem v uplynulých pěti dnech polská města přivítala 1,43 milionu fandů.

Nejdůležitější je teď podle organizátorů příprava sobotního klíčového utkání polské reprezentace s Českem ve Vratislavi. "Chceme ve městě rozšířit kapacitu zóny pro fanoušky, aby se na velkoplošné obrazovky mohlo dívat co nejvíc lidí," uvedl Herra.

Ve Varšavě mezitím polské bezpečnostní orgány řeší osud desítek zadržených, které policie zajistila při úterních střetech ruských a polských fanoušků. Ministr vnitra Jacek Cichocki oznámil, že ve zrychleném řízení budou do pátku vyneseny tresty nad zhruba 180 provinilci.

Čtyřiadvacet zadržených Rusů zřejmě čeká odebrání víz a deportace domů s následným zákazem vstupu na území států Evropské unie. Tvrdé tresty podle ministra čekají i 156 zatčených Poláků. Policie zkoumá záznamy monitorovacích kamer z Národního stadionu, aby odhalila další případné výtržníky.

Útoky proti Rusům označil šéf ruského fotbalového svazu za šokující. Sergej Fursenko obvinil polské fanoušky z předem připraveného útoku, který vyvolal "absolutně nepřípustnou situaci". Ruští fandové podle něj incidenty nevyvolali. V tom se shoduje s ruskými médii, která připomínají, že k nejtvrdším srážkám nedošlo přímo mezi fanoušky, ale mezi polskými chuligány a varšavskou policií. Nájezdu výtržníků byl vystaven hotel Bristol, kde jsou Rusové ubytováni.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články