Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

"Zlepšíme se," říká trenér Anglie Hodgson

Doněck - Zápas skupiny D mezi favorizovanou Francií a Anglií, který nakonec skončil 1:1, dává podle Hodgsona týmu "dobrou platformu". Anglie dokonce vedla po hlavičce Lescotta v 30. minutě 1:0, ale po necelých deseti minutách stihl vyrovnat záložník Manchesteru City Samir Nasri střelou zpoza pokutového území.

Roy Hodgson na pozápasové tiskové konferenci
zdroj: Getty Images

"Hráči podali výborný týmový výkon a jsem na ně velmi pyšný. Všichni se maximálně snažili, aby nás udrželi ve hře. Správně jsme bránili i útočili," uvedl Hodgson po svém premiérovém soutěžním zápase na lavičce Albionu

Remízy si cenil i proto, že vedro a dusno v doněcké Donbass Areně ubíralo hráčům mnoho fyzických sil. "Podmínky byly obtížné pro všechny a myslím, že obě mužstva předvedla svým nasazením neuvěřitelně bojovného ducha," uvedl čtyřiašedesátiletý kouč, jenž však vidí u anglického týmu prostor na zdokonalení.

"Možná jsme mohli zacházet lépe s finální přihrávkou a také jsme nejspíš byli trochu nervózní v koncovce. Doufám, že budeme víc fit. Čím víc tréninků a odehraných zápasů, tím lepší budeme. Tím spíš, až se nám vrátí hráči po zranění a Wayne Rooney po trestu," dodal Hodgson.

"Na papíře to byl asi nejtěžší zápas, Francie jedenadvacetkrát za sebou neprohrála a mluví se o ní jako o favoritovi turnaje. Ale Švédsko a Ukrajinu také velmi respektuji," uvedl trenér Anglie.

Francouzský trenér Laurent Blanc pokračoval v podobném duchu: "Jsme sice zklamaní, že jsme nevyhráli, ale zároveň velmi spokojení, že jsme neprohráli, protože to bychom si nezasloužili," uvedl šestačtyřicetiletý kouč, jehož svěřenci nenašli přemožitele v 22. mezistátním duelu za sebou.

Bývalého stopera překvapilo, jak na začátku utkání hrál jeho tým opatrně a bojácně. "Anglie měla výborných dvacet minut, ale my jsme se paradoxně dostali do zápasu po inkasovaném gólu. Zaslouženě jsme vyrovnali a v druhé půli mohli vstřelit druhou branku, ale celkově moc šancí nebylo," zhodnotil Blanc svou trenérskou premiéru na velkém turnaji.

Francouzského obránce Patrice Evru naopak výkon ostrovního celku zklamal. "Myslím, že jsme hráli o hodně lépe než Anglie, takže na konci jsme byli remízou trochu frustrovaní. Hráli podobným způsobem jako Chelsea proti Barceloně. V některých chvílích to vypadalo, že je jich na hřišti patnáct," prohlásil jednatřicetiletý krajní bek Manchesteru United.

Záložník Manchesteru City Samir Nasri zase po svém vstřeleném gólu gestikuloval směrem k francouzskému tisku. Čtyřiadvacetiletý fotbalista si přiložil prst na rty a směrem k anglické lavičce zakřičel "ferme ta gueule" (sklapněte). Původně se spekulovalo o tom, že nelichotivý vzkaz mířil k asistentovi Garymu Nevilleovi, který se s Nasrim několikrát potkal na hřišti a poté kritizoval jeho výkony a přístup v britské televizi.

Rodák z Marseille však myslel francouzská média, podle agentury AP dokonce konkrétního novináře ze sportovního deníku L'Equipe, jenž ve svém nedělním článku zpochybňoval Nasriho aktuální formu. "Ptal se mě, komu to bylo určeno, tak jsem mu odpověděl, že přímo jemu," vysvětlil hráč Manchesteru City. Po zápase se sice objevil s ledovým obkladem na koleně, ale prý by nemělo jít o nic vážného.

Záložník kontroloval hru celý zápas a gól vstřelil svému spoluhráči z klubu, Joeu Hartovi: "Joe mě zná z klubu, takže ví, že když střílím, většinou se víc rozmáchnu. Tentokrát jsem to neudělal, nechtěl jsem moc naznačovat střelbu, a vyšlo to."

Francouzští novináři zároveň uváděli na Twitteru, že na fotbalistu s alžírskými kořeny čekali v mixzóně dvě hodiny. Když konečně přišel, odbyl je jen se slovy: "Nikdo vám neřekl, že tu máte čekat."

Zdroj
ČTK, BBC, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články