Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalové projekce zřejmě nebudou. Spor organizátorů skončí u soudu

Praha - Fanoušci, kteří chtěli podpořit české fotbalisty na náměstích, budou mít i v zítřejším zápase s Řeckem většinou smůlu. Projekt Česko fandíme totiž zkrachoval a krajská města kromě Prahy náhradní projekce nechystají. Případ bude mít navíc soudní dohru.

Náměstí zřejmě zůstanou prázdná
zdroj: ČT24

Po krachu projektu Česko fandíme se organizátoři do dalších promítání příliš nehrnou. V Ostravě se nepřihlásil ani jeden, město proto promítání českého utkání s Řeky nechystá. V Plzni sice spolutvůrce projektu Jan Vrajík podal žádost o tři termíny velkoplošných projekcí, úřad ji nakonec nevyřídil. "Firma totiž nesložila kauci," vysvětlil starosta centrálního plzeňského obvodu Jiří Strobach.

Místo fotbalistů teď spolu soupeří dvě pořadatelské agentury - Vrajíkovo PM Production a marketingová agentura TOP Event. Na tom, kdo nese vinu, se obě znesvářené strany neshodnou. TOP Event má údajně k dispozici spoustu materiálů, které dokazují, že PM Production neměla podepsané smlouvy s partnery a mnohá města ani o projektu nevěděla. Podnikatel Vrajík ale jakékoli pochybení odmítá, naopak obviňuje spolupořadatele TOP Event.

"Stalo se to, že vlastně TOP Event, který smluvně zaštiťoval všechny partnery, generálního a hlavní partnery a ze smlouvy mu vyplývalo zaplatit ty partnerské peníze, tak tak neučinil. Bohužel je to až takhle jednoduché," řekl podnikatel Radiožurnálu. "Nyní připravujeme žalobu. Vyzval jsem všechny své dodavatele, aby vyčíslili škody a mohli jsme je k ní připojit," dodal.

Kdo nese vinu za krach projektu Česko fandíme, tak podle všeho rozhodne až soud. Mnozí fanoušci jsou zklamaní, protože se na společné fandění u velkoplošných obrazovek v krajských městech těšili. Ještě ale nemusejí házet pomyslnou flintu do žita. "Snažíme se nyní přes společnost Hyundai, která vlastní autorská a vysílací práva, zajistit to, abychom je využili a abychom mohli v těch daných lokalitách alespoň v sobotu projekt Česko fandíme znovu realizovat a oživit," říká Eva Teclová z agentury TOP Event.

V kterých městech by se velkoplošné obrazovky mohly o víkendu objevit, ale není zatím jasné. Vše záleží na dalším jednání.

Zdroj
ČT24, ČRo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články