Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Fanoušci pískali na Baroše, fotbalisté se na ně zlobí

Vratislav - Mezi fotbalovou reprezentací a jejími fanoušky se hned na startu evropského šampionátu zřejmě rozhořela tichá válka. "Blbá nálada" mezi oběma tábory vládne poté, co Češi v páteční premiéře podlehli Rusku 1:4. Hráči se po debaklu nevymlouvají a říkají, že propadli. Ale nesou nelibě, že fanoušci vypískali útočníka Milana Baroše a žádali odchod kouče Michala Bílka. Z výroků reprezentantů lze vystopovat, že je páteční reakce jejich vlastních fandů mrzí. "Nechci jim vzkázat nic," řekl brankář Petr Čech. Podle něj není fér, když se čeští příznivci trvale "strefují" do Bílka s Barošem.

"Fotbal hraje jedenáct lidí, v kádru máme 23 hráčů plus realizační tým. Všichni dělali vše pro to, aby zápas dopadl jinak. Nevím, z jakého důvodu si publikum vybírá pořád dva stejné členy našeho týmu. Zrovna Milan odehrál dobrý zápas, udržel spoustu míčů, pro tým by se roztrhl. Asi je to móda pískat na Baroše," přemítala hvězda londýnské Chelsea.

Diváci už v průběhu kvalifikace často dávali najevo svoji nelibost, na Baroše pískali třeba v září v domácím zápase se Španělskem, Bílka jindy kritizovali za málo atraktivní hru. Po úspěšně zvládnuté baráži s Černou Horou si fotbalisté pochvalovali, jak je diváci vyprovodili na Euro při generálce s Maďarskem, ale zdánlivá "idyla" trvala jen do zahajovacího utkání na ME proti Rusku. "Ale my už jsme si zvykli, že když se zápas nepovede, jsme nejhorším týmem na světě, a když se povede, všichni jsou s námi," uvedl Čech.

Fanoušci při nepříznivém vývoji pátečního duelu na vratislavském Městském stadionu dlouho zamlkle seděli na svých místech, na konci utkání si většina z nich vylila zlost právě na dvojici Bílek, Baroš. "Nemůžeme se divit tomu, že fandové nejsou nadšení. Na Euro se těšili jako my, byli nažhavení a chápu, že když dostaneme čtyři góly, tak se zlobí. Ale neměli by řvát na trenéra. On na hřišti přece není," řekl obránce Tomáš Sivok. "Věřím, že věrní fandové nás nezatratili. Spousta lidí ale asi ano."

Polští příznivci ve Vratislavi, kde český tým během ME bydlí, za Bílkovým souborem stojí i po úvodním nezdaru. Hráče povzbuzovali hned v pátek v noci, když se mužstvo vracelo na hotel v centru města. "Je vidět, že mají radost z toho, že jsme tady během Eura doma. Vzali nás za své. Je mi líto, že to nejsou Češi," prohlásil Čech. Tisíce Poláků přišly i na dnešní trénink a fotbalistům několikrát během přípravy bouřlivě tleskali. Čeští fandové byli ve výrazné menšině, slyšet nebyli vůbec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články