Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Euro zahájil Chopin a 800 dobrovolníků

Varšava - Fotbalové Euro v Polsku a na Ukrajině zahájil dvanáctiminutový slavnostní ceremoniál, při němž zazněly tóny Chopinovy etudy. Hromadné choreografie na stadionu ve Varšavě se zúčastnilo 800 dobrovolníků z více než 63 zemí. Představení připravené Italem Markem Balichem začalo na beznadějně vyprodaném Národním stadionu dvacet minut před výkopem úvodního zápasu turnaje mezi domácím Polskem a Řeckem. Většinu publika tvořili domácí fanoušci v červenobílých barvách, radost dávali najevo také příznivci Řecka v bílomodré. Diváci na ochozech stadionu v jednu chvíli také vytvořili vlajky všech šestnácti zúčastněných zemí.

Slavnostní zahájení
zdroj: ISIFA

Hlavní hvězdou programu byl maďarský pianista Ádám György. Velký fotbalový fanoušek přednesl jednu z etud slavného polského skladatele a klavírního virtuose Fryderyka Chopina. Atmosféru dotvářel svou taneční hudbou DJ Karmatronic.

Ceremoniál spojil tradici a současnost obou hostitelských zemí Polska a Ukrajiny. Autor konceptu Balich se už podílel na slavnostním zahájení zimních olympijských her v Turíně 2006 či otevření Donbass Areny v Doněcku, která bude hostit pět zápasů Eura.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články