Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kemp pro české fanoušky otevírá brány

Praha – Evropu už pomalu pohlcuje fotbalová horečka. Na fotbalový šampionát se chystají i tisíce českých fanoušků, kteří mohou navštívit svůj kemp. Ten za podpory oficiálního fanklubu české reprezentace otevírá brány. "Lidí přijedou tisíce," řekl předseda fanklubu Bohumír Vojtovič.

Česká radost
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Fanoušci podle Vojtoviče řeší z velké většiny návštěvu kempu náhodně. Teprve teď se podle něj mnozí rozhodují, zda vůbec přijedou. "Rozhodně ale čekáme tisíce fanoušků," řekl s tím, že kapacita je přibližně tři tisíce míst. "Předpokládáme, že dorazí i spoustu lidí bez lístku nasát atmosféru Eura a kempu. Registrace probíhají přes fanclubfotbal.cz," vysvětlil Vojtovič.

Právě sehnat lístky je jedním z největších problémů letošního mistrovství. UEFA si totiž distribuci řeší sama a webové stránky, přes které se vstupenky kupovaly, často nezvládaly nápor návštěvníků. "Problém nemohla ovlivnit ani Fotbalová asociace ani fanklub. Bylo to poprvé, kdy se fanoušci hlásili na oficiální web," doplnil Vojtovič. Stále podle něj existuje šance, že by lístky mohly fanouškům dojít.

Kemp nabídne kromě ubytování a parkovacích míst i doprovodný program. "Bude možno rozvíjet sportovní aktivity. Je tam pláž na volejbal i fotbalové hřiště. Budou tam čeští DJové, máme zajištěno české pivo a český personál. Každý ubytovaný fanoušek dostane snídani a dvě piva na den zdarma," vypočítával výhody fanparku Vojtovič.

Organizátoři se při plánování kempu inspirovali v Německu a Holandsku. "Tam se jedná o profesionální organizace, které pro fanoušky dělají kempy v rámci kvalifikačních zápasů," uvedl Vojtovič, který přislíbil i návštěvu místopředsedy FAČR Dalibora Kučery a manažera české reprezentace Vladimíra Šmicera. "Přijde fanoušky povzbudit na improvizovanou diskuzi, proběhne i autogramiáda a pokud to bude možné, přivede s sebou i nějaké hráče."

Šéf FAČR Miroslav Pelta se nechal inspirovat olympioniky a český fotbal poprvé na velké akci přímo v dějišti otevřel své reprezentativní prostory. Na dnešní zahájení dorazila i bývalá hvězda reprezentace Pavel Nedvěd. "Bude to velkolepé. Ale hlavní je, aby se tam slavily naše dobré výsledky. Když to bude, nálada se hned utrhne," řekl Pelta.

Český dům, umístěný ve vratislavském Divadle loutek, hostí bývalé opory národního týmu, sponzory asociace, umělce či politiky. Fanoušci do něj přístup mít nebudou. Otevření domu si vedle Nedvěda, nejlepšího fotbalisty Evropy roku 2003, nenechali ujít ani další vicemistři Evropy z roku 1996 Miroslav Kadlec, Pavel Kuka, Ladislav Maier, Luboš Kubík či Karel Poborský. Účast přislíbila i topmodelka Tereza Maxová nebo trojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem Jan Železný.

V Českém domě se má během Eura objevit například kapela Eddie Stoilow a na bubny ji chce znovu doprovodit reprezentační brankář Petr Čech, který je ve skupině příležitostným hostem. V domě se má během každého dne objevit až 500 hostů, denně se zde má sníst až tuna jídla. Podávat se bude výhradně české jídlo, pivo a víno. Dům se zavře po posledním utkání českého týmu ve skupině 16. června.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články