Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Baroš si v deštivém tréninku pochroumal sval

Vratislav - Druhý trénink české fotbalové reprezentace v dějišti mistrovství Evropy provázely provazy deště, které se valily ze zataženého nebe nad Vratislaví. Fotbalisté na hřišti strávili asi 70 minut. Při uzavřeném tréninku, kam na rozdíl od pondělka nesměla veřejnost ani nikdo další nepovolaný, se věnovali hlavně nácviku taktiky. Hráči opouštěli přípravu promočení na kost, ale o náladu je to nepřipravilo. Naopak si déšť tři dny před prvním zápasem s Ruskem pochvalovali. Jedinou skvrnou za dobrou náladou reprezentace bylo zranění útočníka Milana Baroše, který trénink nedokončil kvůli problémům s přitahovačem stehenního svalu. Dle vedení reprezentace by však hráč Galatasaraye měl být do pátku v pořádku.

Milan Baroš
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Fanoušci takové počasí asi moc nemusí, ale já to mám takhle rád. Důležité je, že není zima. Hřiště je mokré, míč po něm hezky jezdí bez zádrhelů a hra má větší spád. Navíc jsem na to zvyklý z Anglie," uvedl Petr Čech, brankář londýnské Chelsea. "Kdyby to takhle pokračovalo i dál, vůbec bych se nezlobil. Je to lepší než tady trpět na hřišti v nějaké výhni," přidal se obránce Tomáš Sivok.

Počasí ve Vratislavi zatím nijak nepřipomíná očekávaná červnová horka. Jakkoli třeba před osmi lety se reprezentace při Euru v Portugalsku během přípravy v tamních vedrech ráda ukrývala ve stínu tribuny, po příjezdu do Polska vládnou zcela odlišné podmínky. Zatímco dopoledne si hráči zamračené počasí pochvalovali, komplikaci pro ně znamenalo až po obědě.

Kouč Michal Bílek totiž stejně jako v pondělí zrušil odpolední trénink a fotbalisté si znovu mohli užít krátké volno. V dešti se jim ale už třeba na procházku do města nechtělo. "Nic moc velkého se asi v tom dešti dít nebude. Ale stejně tolik času dneska není. Odpoledne je v plánu také společné sledování videa," připomněl Čech, že reprezentanty čeká taktická porada týkající se zahajovacího utkání s Ruskem.

Baroš nedokončil trénink kvůli problémům se svalem

Útočník Milan Baroš odešel dřív z tréninku kvůli drobným problémům s přitahovačem stehenního svalu. Ve středu Baroš podstoupí sonografické vyšetření v nemocnici ve Vratislavi. Zatím se prý neví, jak vážné zranění je. Vedení reprezentace věří, že Baroš bude do páteční premiéry na mistrovství Evropy proti Rusku v pořádku.

Baroš ke zdravotní újmě přišel při dopolední přípravě. Tréninkový stadion českého týmu opustil asi o deset minut dřív než jeho spoluhráči. Útočník Galatasaraye Istanbul vzápětí přešel do péče fyzioterapeuta Martina Janouška.

"S Milanem pracujeme, sval se snažíme uvolnit. Zatím to bereme tak, že jde o svalovou křeč. Milan půjde na regeneraci a uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Zítra ale ještě pro jistotu provedeme sonografické vyšetření," řekl lékař českého týmu Petr Krejčí. Tiskový mluvčí českého týmu Jaroslav Kolář s Barošem hned po tréninku hovořil. "Ptal jsem se ho, jestli je v pořádku, a on řekl, že je," uvedl Kolář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články