Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Širokov: Výsledek proti Itálii neodpovídal předvedené hře

Curych - Podle ruského fotbalisty Romana Širokova, který přispěl dvěma góly k výhře 3:0 nad Itálií, neodpovídal výsledek zápasu předvedené hře. S úspěšnou generálkou před úvodním zápasem mistrovství Evropy s českým mužstvem však byl záložník Zenitu Petrohrad spokojen. "Nehráli jsme tak dobře, jak napovídá konečné skóre, a všichni v šatně si to uvědomujeme. Itálie v žádném případě není nějaký amatérský tým. Jsou výborní v ofenzivě a přesně ví, jak využít volný prostor," uvedl třicetiletý hráč.

Roman Širokov v utkání s Itálií
zdroj: EPA autor: Walter Bieri

Na zápase s Itálií hraném v Curychu byl podle Širokova nejtěžší závěr. "V posledních minutách to bylo fyzicky velmi náročné, protože vystřídali mnoho hráčů a vytvořili si několik nebezpečných šancí," připomněl ruský střelec, který své dva zásahy ze 75. a 89. minuty považoval za šťastné.

Vítězství proti mistrům světa z roku 2006 si vážil, ale předčasnou euforii odmítl. "Zápas byl vnímán jako test před Eurem. Je samozřejmě dobře, že jsme porazili tak silného soupeře, ale výhru nijak nepřeceňujeme," dodal dvaadvacetinásobný reprezentant, jenž v pátečním duelu zdvojnásobil svůj dosavadní střelecký účet v národním mužstvu.

Kapitán Andrej Aršavin si myslí, že o síle ruského celku napoví až ostrý zápas s výběrem Michala Bílka. "Výsledek není důležitý, ale výhra se samozřejmě počítá. Některé závěry bude možné udělat až po utkání s Českem. Trenér říkal, že máme týden na to, abychom se co nejlépe předvedli v tréninku a vybojovali si místo v základní sestavě," uvedl Aršavin.

Rusko se střetne s českými fotbalisty v pátek ve Vratislavi, o čtyři dny později ho čeká ve Varšavě domácí Polsko a skupinu A uzavře 16. června opět v polské metropoli s Řeckem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články