Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Reprezentanti v generálce na Euro prohráli s Maďarskem

Praha - Čeští fotbalisté v generálce před mistrovstvím Evropy prohráli v Praze 1:2 s Maďarskem. V utkání hraném přesně týden před úvodním duelem turnaje s Ruskem poslal hosty do vedení Balázs Dzsudzsák, brzy sice srovnal Michal Kadlec z penalty, ale v závěru rozhodl o výhře Maďarska Ádám Gyurcsó. Češi tak před šampionátem přišli o sérii pěti zápasů bez porážky. Zároveň je to pro ně první prohraná generálka před velkým turnajem od roku 2000.

Trenér Michal Bílek do utkání nasadil sestavu, která by měla vyběhnout na Rusko. Chyběl v ní jen kapitán Tomáš Rosický, který ještě šetřil poraněné lýtko. Češi, hnaní zaplněnou Letnou, si po většinu zápasu vytvářeli územní převahu a Maďaři spoléhali na zataženou obranu a rychlé protiútoky. Po jednom z nich přišel v 6. minutě faul pětadvacet metrů od české branky.

Brankář Čech si šel stavět zeď, ale největší hvězda Maďarska Dzsudzsák nečekal na pokyn rozhodčího a rovnou poslal míč k opačné tyči, než u které stál Čech, a dostal hosty do vedení. Rychle inkasovaný gól na chvíli české reprezentanty rozhodil, ale rychle se vzpamatovali. V 15. minutě dokonce Rezek skóroval po centru Pilaře, jenže sudí gól neuznal kvůli předchozímu faulu Koláře. O deset minut později už ale bylo srovnáno.

Baroš si ve vápně pokryl míč a Juházs ho fauloval. Sudí nařídil pokutový kop, míč si vzal Kadlec a se štěstím proměnil. Brankář Bogdán sice vystihl stranu, ale míč mu prošel pod tělem. Kadlec tak zaznamenal jubilejní 400. gól samostatné české reprezentace. Ještě do poločasu přišlo několik nadějných akcí, ale Pilařovi při kolmici od Plašila chyběl krok, aby byl u míče dříve než soupeřův gólman. Barošovi se zase při snaze o uvolnění Rezka patičkou zasekl míč pod nohama.

Druhá půle začala opatrněji. Maďaři hrozili jen při napadání české kombinace, když jim několikrát chyběl kousek, aby získali míč v nebezpečném prostoru. Skórovat mohli Češi, jenže v 60. minutě po rohu sebral Hubníkovi z hlavy míč brankář Bogdán. Jinak by stoper, který přišel do hry na začátku druhé půle, neměl problém trefit odkrytou branku.

O chvíli později se stejný souboj opakoval, tentokrát Bogdán vychytal Hubníka nohou na brankové čáře. Sérií střídání se hra rozkouskovala a tlak českého týmu postrádal přesnější finální fázi. A tak přišel v závěru trest. Dvě minuty před koncem si zaběhl na dlouhou přihrávku Gyurcsó a křížnou střelou na zadní tyč překonal Čecha.

Přípravné fotbalové utkání v Praze:

Česká republika - Maďarsko 1:2 (1:1)

Branky: 25. Kadlec z pen. - 6. Dzsudzsák, 88. Gyurcsó. Rozhodčí: Probert - Burt, Collin (všichni Angl.). ŽK: Pilař - Korcsmár, Vanczák. Diváci: 17 102.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články