Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Torres si váží místa v reprezentaci a trénuje s nadšením

Madrid - Více než kdy předtím si váží svého místa ve španělské fotbalové reprezentaci Fernando Torres, který ve středeční přípravě s Jižní Korejí přerušil roční čekání na gól v národním týmu a stal se jeho čtvrtým nejlepším střelcem v historii. Svou 28. brankou v 92. utkání za Španělsko přeskočil v tabulce kanonýrů Fernanda Morientese. Na dalšího bývalého hráče Realu Madrid Fernanda Hierra ztrácí jediný zásah. Relativně daleko jsou druhý Raúl (44 gólů) a první David Villa (51 gólů).

Fernando Torres
zdroj: isifa/EPA autor: Lindsay Parnaby

Právě střelecký rekordman z Barcelony Villa se nestihl včas zotavit po operaci zlomené nohy a na Euru bude chybět. Torres věří, že ho v Polsku a na Ukrajině dokáže zastoupit. "Chci svými brankami pomáhat národnímu týmu. Doufám, že je budu moci oslavovat ve finále Eura a po něm přede mnou zůstane pouze Raúl a Villa," řekl osmadvacetiletý útočník po zápase, který úřadující mistři světa a Evropy vyhráli v Bernu 4:1.

Spoluhráč Petra Čecha z Chelsea si letos zahrál za Španělsko poprvé. Do únorového přátelského duelu s Venezuelou nebyl povolán kvůli slabé střelecké produktivitě v londýnském celku a květnovou přípravu se Srbskem sledoval pouze z tribuny. Do konečné nominace trenéra Vicente del Bosqueho pro mistrovství Evropy se ale dostal. "Když nějakou dobu nejste v týmu, tak si při návratu svého místa ceníte mnohem více než v minulosti. Vím, že je to odměna, a snažím se užívat si každou minutu na hřišti," prohlásil Torres.

Na trápení z uplynulé rozporuplné sezony už nemyslí. "Prožil jsem si některé těžké momenty, ale teď se cítím dobře. Trénuji s nadšením," dodal bývalý kanonýr Atlétika Madrid a Liverpoolu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články