Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Nominace na ME bez překvapení, Rosický začal s tréninkem

Praha - Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický dnes poprvé od začátku přípravy na mistrovství Evropy absolvoval část tréninku s týmem. Lepšící se zranění lýtka už mu umožnilo pracovat s míčem, vynechával jen části tréninku, které byly v plném zatížení.

"Zranění se lepší každým dnem, dnes už jsem částečně trénoval s klukama a cítil jsem se dobře," řekl Rosický. "Byl jsem už schopný kopat do balonu. Ještě jsem ale vynechával cvičení, kdy se jelo naplno, abych si mohl pohyb kontrolovat," uvedl. Zatím ještě není schopen říci, kdy se začne s týmem připravovat naplno. "Bude záležet, jak se budu cítit. Nějaké datum jsme si ještě nestanovili," dodal.

Start Rosického proti Maďarsku je nejistý

Trenér Michal Bílek upozorňuje, že hlavní je léčbu neuspěchat. I proto s Rosickým nepočítá na páteční generálku s Maďarskem. "Samozřejmě bychom ho rádi postavili, protože generálku bereme vážně, ale pro nás je klíčové, aby byl Tomáš fit na první zápas mistrovství s Ruskem," řekl Bílek. Oba se shodují na tom, že tréninkové manko nebude pro Rosického žádný problém. "Mám toho za sebou během sezony hodně, takže si myslím, že by mi tahle pauza mohla spíše pomoci si dobře odpočinout a nabrat síly pro šampionát," věří Rosický.

Těší ho, že jeho zdravotní problémy pomohly do národního týmu Vladimíru Daridovi. "Vláďa je technicky nadstandardně vybaveným hráčem, což v českém fotbale není až tak obvyklé. Určitě je velkým příslibem do budoucna," chválil Rosický plzeňského záložníka. "Sice to pro něj muselo být těžké, najednou naskočit do reprezentace, ale zase tu má kolem sebe hodně kluků z Plzně, kteří mu to trochu usnadnili," dodal. 

Reprezentace po pondělním volnu dopoledne trénovala v Praze na Strahově, ve středu mají hráči na programu dvoufázový trénink. Odpolední trénink hráči vyměnili za závody na motokárách a pochvalovali si, jak se odreagovali od stereotypu. "Byla to paráda, dost jsme se nasmáli. A zase trochu utužili partu," řekl stoper Sivok.

Nominace české fotbalové reprezentace na ME

Brankáři: Petr Čech (Chelsea), Jaroslav Drobný (Hamburk), Jan Laštůvka (Dněpropetrovsk)

Obránci: František Rajtoral (Plzeň), Tomáš Sivok (Besiktas), Theodor Gebre Selassie (Liberec), Roman Hubník (Hertha Berlín), Michal Kadlec (Leverkusen), Marek Suchý (Spartak Moskva), David Limberský (Plzeň)

Záložníci: Petr Jiráček (Wolfsburg), Tomáš Rosický (Arsenal), Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck), Daniel Kolář (Plzeň), Jaroslav Plašil (Bordeaux), Jan Rezek (Famagusta), Vladimír Darida (Plzeň), Václav Pilař (Plzeň), Milan Petržela (Plzeň).

Útočníci: Milan Baroš (Galatasaray), David Lafata (Jablonec), Tomáš Necid (CSKA Moskva), Tomáš Pekhart (Norimberk).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články