Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

ČT: UEFA inkasuje peníze za lístky na ME, ty pak nepošle

Praha – Fotbalová organizace UEFA podle zjištění České televize v několika případech strhla lidem z kreditní karty peníze za lístky. Ty přesto neposlala a částku pak musela vracet. Například Vladan Hruška se jako jeden z osmdesáti tisíc Čechů zaregistroval na stránkách UEFA. Na konci března se jako jeden z mála také radoval. Podle gratulačního e-mailu vyhrál lístky na zápas Česko - Řecko. Z kreditní karty, jejíž číslo v objednávce uvedl, si pak UEFA strhla dva a půl tisíce. Pak se ale začaly dít věci.

Varšavský stadion pro Euro 2012
zdroj: isifa/EPA autor: Leszek Szymanski

"Po měsíci napsali e-mail, že se bohužel stala chyba v systému, že nám musí vrátit peníze a lístky jsme bohužel nedostali," řekl Hruška. Podle UEFA mohl za chybu vadný software. Pro ty, co si po vstupenkách objednali taky dopravu nebo ubytování, tak vznikla jen malá naděje.

Někteří fanoušci se proto obrací na domácí Fotbalovou asociaci (FAČR). "UEFA nám odepsala, že se o to nemáme starat a že ona bude ta, která si to s fanoušky vykomunikuje prostřednictvím mailu," uvedl mluvčí FAČR Jaroslav Kovář.

Výherci vstupenek by měli mít možnost si svoji objednávku zkontrolovat přímo na webu UEFA v sekci, kde si lístky objednali. Ta ale nefunguje i přes ujištění, že ji UEFA spustí na začátku května. Mezinárodní organizace neodpovídá ani novinářům. Na e-mail České televize dva dny nikdo nereagoval.

Hruškův příběh se navíc znovu zamotává. UEFA mu z účtu bez dalšího vysvětlení opět strhla peníze. Suma odpovídá třem už dříve objednaným lístkům. Místo radosti ale přichází spíš napětí. Jestli se lístky objeví ve schránce, Hruška netuší. Hraje se přitom už za tři týdny.

"Nejhorší na tom je, že UEFA má údaje naší kreditní karty a bere si z toho peníze, vrací je, aniž bychom cokoliv věděli," hřímá Hruška. Všechny čtyři polské stadiony jsou podle UEFA vyprodané. Asi 50 tisíc lístků zbývá ještě na zápasy na Ukrajině. Otázkou je, jak je ale objednat.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Barbory Peterové
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články