Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Limberský obviněn za řízení v opilosti, hrozí mu tři roky vězení

Praha - Kauza obránce fotbalové reprezentace Davida Limberského neusnula. Naopak. Policie obvinila hráče Viktorie Plzeň za zářijové řízení v opilosti a následnou nehodu na pražském Smíchově. Limberskému hrozí podle státního zastupitelství až tři roky vězení, informuje MF Dnes. "Odnětí svobody v tomto případě rozhodně není tématem," uvedl Limberského právní zástupce Bronislav Šerák.

Limberského oslava v utkání v Příbrami
zdroj: ČT sport

"Předpokládáme, že celou věc ukončíme do dvou měsíců, vyšetřování už je skoro skončené," uvedla náměstkyně obvodního státního zástupce pro Prahu 2 Táňa Dočekalová. "Bylo zahájeno trestní stíhání kvůli řízení pod vlivem návykové látky. Termín, kdy by mělo dojít k rozhodnutí, ještě nevím, ale nemělo by to trvat dlouho, protože to není právně složitý případ," řekl Šerák.

"Vzhledem k tomu, že mu bylo naměřeno lehce přes jednu promile, tak nepředpokládám, že by mělo dojít k nějakému vysokému exemplárnímu trestu. Zvláště když dosud neměl nikdy problém se zákonem. Bude záležet, jaký způsob obhajoby zvolíme, ale ze zkušeností si umím představit peněžitou pokutu v kombinaci se zákazem řízení. Případně podmínečný trest," dodal Šerák.

Limberský v noci 10. září v Praze na Smíchově v opilosti naboural svůj luxusní vůz, v němž cestoval se spoluhráčem z Plzně Ondřejem Vaňkem, a po nehodě se snažil utéct. Plzeňský klub mu proto odebral kapitánskou pásku, udělil nejvyšší pokutu v historii Viktorie a pohrozil vyřazením z kádru.

Zkušený bek se omluvil, následně však při ligovém utkání v Příbrami oslavil gól pomyslným otáčením volantu, což vzbudilo negativní reakce. "Nehodu nechci zlehčovat, ale jediná škoda se stala na jeho majetku. Mně vadí spíše následná reakce v Příbrami, že si z toho dělal nepřímo srandu," řekl k tomu dříve šéf Fotbalové asociace Miroslav Pelta.

David Limberský
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Limberský následně chyběl v reprezentační nominaci pro závěrečné říjnové zápasy kvalifikace s Tureckem a v Nizozemsku. "S Davidem jsem několikrát mluvil a stanovili jsme si jasná pravidla, která jsou platná pro všechny reprezentanty. David tak jasně ví, co by následovalo, pokud by v budoucnu udělal mimo hřiště něco podobného jako v září," uvedl Vrba. Ten Limberského do nároďáku přizval až na přátelské duely se Srbskem a Polskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK, MF Dnes

Hlavní zprávy

Nejčtenější články