Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Necidová rozhodla o výhře Slavie v Lize mistrů nad Permem

Praha - Zatímco fotbalisté Slavie mohou stále o Lize mistrů jen snít, jejich kolegyním se daří náramně. V Edenu ovládly úvodní utkání osmifinále proti Permu, když zvítězily 2:1. 

Fotbalistky Slavie
zdroj: isifa/MAFRA autor: Dan Materna

"Odveta bude těžká. Ruská zima, špatná umělka. My na umělce umíme hrát, záleží ale, jak se vyrovnáme s klimatickými podmínkami. Těžko se tam letí, je to s přestupem v Moskvě. Doufáme, že to ta ruská letadla vydrží. Byl bych rád, abychom postoupili a udrželi tenhle tým v Lize mistryň co nejdéle," řekl trenér Slavie Anton Mišovec.

Slávistkám, které už postupem do osmifinále dosáhly historického úspěchu, vyšel úvod utkání. Bartovičová našla v páté minutě na pravé straně Divišovou, která křížnou střelou na vzdálenější tyč otevřela skóre.

Pražanky se ale z vedení radovaly jen necelou čtvrthodinu. Kiročkinová našla na hranici vápna útočnici Nahiovou, která mířila pod břevno. Gólmanka Votíková se sice po míči natahovala, vyrazit ho ale nedokázala.

Do druhé půle vstoupily slávistky náporem a brzy se dočkaly vítězného gólu. Dvě šance ještě hostující hráčky přečkaly, ale v 54. minutě už necelé dva tisíce diváků v Edenu slavily. Na centr Svitkové z rohového kopu si naskočila Necidová a uklidila míč do sítě. Perm v závěru mohl srovnat, ale branka kvůli ofsajdu neplatila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Perm

Slavia Praha - Zvezda Perm 2:1 (1:1)

Branky: 5. Divišová, 54. Necidová - 19. Nahiová.
Sestava Slavie: Votíková - Tomášková, Necidová, Budošová, Benýrová - Divišová, Pěničková (81. Juračková), Bartovičová, Chlastáková - Svitková - Kožárová (90.+1 Malinová). Trenér: Mišovec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články