Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

FAČR má ve vedení UEFA větší hlas. Posílil o dvě místa v komisích

Praha - Fotbalová asociace České republiky rozšířila své zastoupení v komisích UEFA o další dva členy. Nikola Mužíková byla zvolena do komise pro ženský fotbal a ředitel legislativně právního oddělení FAČR Jan Pauly se stal disciplinárním inspektorem UEFA. Svoji pozici posílil i předseda Miroslav Pelta, který se stal místopředsedou komise pro národní týmy.

"Ani jsem nedoufal, že všechny naše návrhy do komisí budou přijaty. Je to jasný signál, že nás UEFA vnímá velmi dobře," řekl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. "Vážíme si i toho, že se pan Pelta stal místopředsedou velmi důležité komise, která připravuje šampionáty," dodal.

Český fotbal tak bude mít devítičlenné zastoupení v komisích UEFA. Vedle Pelty tam figurují také Dagmar Damková v komisi rozhodčích, Dušan Svoboda v marketingové komisi, Rudolf Řepka v disciplinární komisi, Petr Fousek v komisi futsalové a zároveň jako člen administrativního panelu expertů.

Dušan Fitzel je v panelu pro vzdělávání trenérů, který je pojmenován po českém trenérovi a funkcionáři Václavu Jírovi, a Otakar Mestek je v panelu pro Grassroots fotbal. K nim přibyla bývalá fotbalistka a modelka Mužíková, jež působí na FAČR jako projektový manažer pro rozvoj ženské kopané, a Pauly. Ten jako disciplinární inspektor bude při složitých případech vypracovávat detailní zprávu, na základě které disciplinární komise rozhodne.

FAČR rovněž získala od UEFA cenu Grassroots za projekt Můj první gól, který slouží k náboru nových hráčů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články