Český tým z Eura 1996 se pokusí vrátit Německu finálovou porážku

Praha - Exhibice, která však žádnou exhibicí být nechce. Stříbrný český tým z Eura 1996 se na konci května v Edenu postaví německým vítězům evropského šampionátu. Představí se prakticky všichni hráči z finálových jedenáctek obou týmů i jejich trenéři a pořadatel Pavel Kuka slibuje, že oba týmy si to rozdají "na férovku."

Pavel Kuka představuje Setkání legend
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Bude tam obrovský náboj. Němci podobné utkání sehráli nedávno se Španělskem a posledních 10 minut jeli na krev nahoru dolů. Když pak dali na konečných 3:1, měli ohromnou radost. Oni by ani nepřijeli, kdyby to měla být jen exhibice, oni prostě chtějí normální zápas, ve kterém si to rozdáme," řekl Kuka.

Sám tento model vítá, protože i českým fotbalistům je příjemnější jít do utkání na maximum. "Nemáme mentalitu na to, abychom bavili diváky kličkami jako Brazilci, my si to musíme s nimi rozdat na férovku a uvidíme, kdo vyhraje," dodal. 

"Podobné utkání jsme chtěli sehrát už k 15. výročí, ale bylo hrozně těžké najít termín. Povedlo se to až teď. Půjde v podstatě o oslavu dvacátého výročí, jelikož za rok bude evropský šampionát, a to by to znovu zorganizovat nešlo," řekl vicemistr Evropy 1996 Pavel Kuka, který akci spolupořádá.

Pravděpodobní účastníci Setkání legend

ČR: Pavel Nedvěd, Karel Poborský, Vladimír Šmicer, Pavel Kuka, Miroslav Kadlec, Patrik Berger, Petr Kouba, Radek Bejbl, Luboš Kubík, Jan Koller, Ladislav Maier, Jan Suchopárek, Jiří Němec, Radoslav Látal, Michal Horňák.

Německo: Lothar Matthäus, Ulf Kirsten, Mario Basler, Andreas Brehme, Fredi Bobic, Markus Babbel, Michael Ballack, Bruno Labadia, Oliver Bierhoff, Thomas Hässler, Jens Nowotny, Jens Lehmann, Thomas Helmer, Karl-Heinz Riedle, Stefan Kuntz. 

Utkání bude rovněž setkáním tří držitelů Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Účast totiž vedle Nedvěda (vítěz z roku 2003) a Matthäuse (1990) přislíbil také Josef Masopust, který cennou trofej získal v roce 1962. A měl by provést čestný výkop. "Dnes jsem si s panem Masopustem volal a byl to hodně emotivní rozhovor. Byla pro mě velká čest s ním mluvit," řekl Matthäus. "Není v nejlepší zdravotní kondici, ale slíbil mi, že si to v květnu nenechá ujít a s námi na stadionu bude," dodala německá legenda.

Pro obě strany nebude utkání exhibicí, ale normálním mezistátním zápasem pro reprezentanty nad 35 let. "Ani jedna strana si nepotrpí na exhibice, prostě si to rozdáme na férovku a uvidíme, kdo vyhraje," dodal Kuka.

Věří, že fanoušci využijí možnost znovu pohromadě vidět všechny nejlepší české hráče minulých let. "Je to možná poslední šance vidět Nedvěda, Poborského, Šmicera a další v normálním mezistátním utkání, a to ještě proti legendám Německa," řekl Kuka. "Všichni hráči včetně Pavla Nedvěda mi účast přislíbili," dodal.

Prodej vstupenek byl spuštěn dnes v síti Ticketportal. Prodávají se za 490 a 390 korun. "Je to úžasná šance pro ženy sehnat na poslední chvíli ideální vánoční dárek pro své muže," řekl Kuka. Akci pořádá sdružení Czech Team 96 složené z vicemistrů Evropy z roku 1996. Účelem sdružení je shromažďování finančních prostředků pro charitativní účely, především pak pro Nadaci fotbalových internacionálů, která se snaží materiálně podporovat bývalé reprezentanty.

Je nám líto, video expirovalo.
Český tým z roku 1996 se v květnu postaví Německu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články