Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rosický definitivně zůstává v Arsenalu, prodloužil o dva roky

Praha/Londýn - Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický prodloužil smlouvu v Arsenalu, jeho nový kontrakt vyprší až v roce 2016. Spolu s Rosickým podepsal novou smlouvu v klubu také Per Mertesacker, podle deníku Guardian by měl v blízké době prodloužit svůj kontrakt rovněž i záložník Aaron Ramsey.

Sport
zdroj: ČT4

Prodloužení nové smlouvy s Arsenalem v podstatě nebylo žádným tajemstvím - vůli k podpisu projevil veřejně již dříve jak trenér Arséne Wenger, tak samotný hráč. Čekalo se tak v podstatě jen na oficiální stvrzení a jediným překvapením je tak fakt, že nový kontrakt podle hráčova agenta Pavla Pasky i Rosického oficiálních stránek platí až do roku 2016.

Pokud Rosický smlouvu dodrží až do jejího vypršení, bude v klubu deset let, již od roku 2006, kdy do Arsenalu přestoupil z Dortmundu. Vedle Rosického podepsal smlouvu také německý reprezentační stoper Per Mertesacker. "Jsme nadšeni, že Mertesacker a Rosický se rozhodli nadále spojit budoucnost s Arsenalem. Jsou to hráči výjimečných kvalit a zkušeností a už mnoho sezon potvrzují svou výkonnost na nejvyšší úrovni. Věřím, že nás to znovu jen posílí," radoval se Wenger.

Odchovanec Sparty za Arsenal odehrál celkem 209 zápasů a vstřelil 24 gólů. Patří mezi čtyři služebně nejstarší hráče Gunners. "Jsem velmi šťastný, že zůstávám v klubu. Jsem pyšný na to, že hraji za Arsenal už tak dlouho a že klub nadále chce, abych pokračoval. Budu se snažit ze všech sil, abych pro klub a fanoušky získal trofeje, to je můj hlavní cíl," slíbil Rosický.

"Už když jsem do Arsenalu přišel, věděl jsem, že jsem na správném místě, kde chci být. A i po těch letech to cítím stejně. Motivací pro mě je vyhrát s Arsenalem Premier League. Udělám vše pro to, abych toho dosáhl," dodal Rosický.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Guardian, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články