Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Staronový kapitán Piták si sestup "sešívaných" nepřipouští

Praha - Záložník Karel Piták v létě 2006 ze Slavie odcházel do Salcburku jako kapitán, a když se tuto zimu do pražského týmu vrátil, takřka okamžitě dostal pásku znovu. "Je velká výzva ještě se v tomto věku vrátit do Slavie, zkusit jí pomoct, aby začala stoupat tabulkou a pomalu se vrátila tam, kam patří," říká čtyřiatřicetiletý fotbalista. Možný sestup klubu svého srdce si vůbec nepřipouští.

Karel Piták
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slávisté zvolili Pitáka kapitánem na soustředění v Turecku, dali mu přednost před Milanem Škodou. "Trenér (Miroslav Koubek) vybíral mezi dvěma hráči, a tak nějak to vyplynulo. Jsem rád, že mi dali trenéři i hráči důvěru, a já se je pokusím nezklamat. Až na hřišti se ukáže, jaký jsme tým a jaký má kdo charakter. Věřím, že je to tady dobře poskládané a bude to fungovat," říká Piták.

Roli kapitána vykonával i ve svém předchozím působišti v Jablonci a věří, že nebude mít při komunikaci s rozhodčími problém. "Určitě tam nějaký vzájemný respekt je a funguje to. Jsem občas na hřišti trošku impulzivnější, ale myslím, že je to všechno nějak v normálu a s rozhodčími jsme v pohodě," uvažuje zkušený středopolař.

Karel Piták o svém prvním čekání na kapitánskou pásku ve Slavii:

"To byly takové tři roky, ale předtím to samozřejmě bylo jiné. Přišel jsem v jednadvaceti, za ty tři roky jsem tu něco odehrál, starší a zkušenější kluci tu skončili a pak jsem to nějak dostal já."

Nad nabídkou Slavie neuvažoval, vršovický klub pro něj prý byl vždy srdeční záležitostí. "Když mi (sportovní ředitel) Karol Kisel zavolal, tak jsem neváhal. Můj mladší syn tady hraje za Slavii na střídavý start, tak mi asi vyšlapal cestu," konstatoval s úsměvem Piták. "Já jsem se o tom bavil s hodně lidmi a pro mě je velká výzva ještě se v tomto věku vrátit do Slavie, zkusit jí pomoct, aby začala stoupat tabulkou a pomalu se vrátila tam, kam patří," doplnil trojnásobný reprezentant.

Jedenáctý tým tabulky má jen bodový náskok na sestupové pásmo. Staronový kapitán však věří, že "sešívané" mezi elitou udrží. "Já si nepřipouštím, že bychom měli se Slavií sestoupit. Už jsem spadl s Hradcem první rok, když jsem začal hrát v devatenácti ligu, pak jsme postoupili zpátky. Byl jsem u toho a doufám, že se mi to už nikdy nestane," dodal bývalý hráč Hradce Králové, Jablonce či Salcburku Piták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články