Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Turnaj internacionálů poprvé vyhrála Sparta s kapitánem Straceným

Praha - Letenští v 19. ročníku využili toho, že se kvůli rekonstrukci haly v Edenu hrálo v "jejich" aréně na Podvinném mlýně, a kláním prošli suverénně bez ztráty jediného bodu. Ve finále porazili Tatran Prešov díky dvěma brankám Luďka Straceného 2:1.

Luděk Stracený s trofejí pro vítěze
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Zlaté góly. Je to krásný pocit dát ve finále dvě branky," radoval se po převzetí poháru pro nejlepší tým Stracený. "Bylo to ve sparťanské hale, tak byla povinnost to vyhrát," smál se Stracený, jehož tým vloni poprvé postoupil do finále a letos už dokázal zvítězit.

Švancara bavil celou halu

Tradiční štěpánská akce přilákala do hlediště Areny Sparta plno diváků. Nechyběl mezi nimi trenér ligového sparťanského týmu Vítězslav Lavička, který tentokrát kopačky nenazul a sledoval tažení letenského celku z tribuny. Své umění fanouškům předvedli Vratislav Lokvenc, Pavel Kuka, Ladislav Vízek, Ivan Hašek, Jozef Chovanec či Petr Švancara, jediný účastník turnaje, který ještě aktivně hraje ligu v Příbrami.

Šestatřicetiletý útočník se s devíti góly stal v brněnských barvách nejlepším střelcem turnaje, stihl však také bavit diváky svými typickými hláškami a vtípky. Například po jedné ze svých branek začal tleskat, aby rozproudil diváky, před penaltou v duelu o páté místo si zase vytáhl trenky až k břichu a roztleskal halu. Svoji premiéru na vánočním turnaji bral ale také jako přípravu na jarní část sezony. "Kdybych tu nehrál, musel bych jít místo toho běhat do lesa," podotkl s úsměvem Švancara.

Vízkova Dukla beznadějně poslední

Letošní ročník se stejně jako ten loňský nesl ve znamení nečekaných výsledků. Do semifinále podruhé za sebou nepostoupil ani jeden ze dvou nejúspěšnějších týmů v historii turnaje; celek Umbro, dříve hrající pod názvem Nike, skončil až třetí ve skupině a Slavia dokonce musela proti Dukle bojovat o to, aby nebyla poslední. Duel o sedmé místo nakonec vyhrála 4:0.

Celek z Julisky tak nezvládl obhajobu a po loňském vítězství obsadil poslední příčku. "Těžko se to hodnotí. Přijeli jsme obhajovat, být poslední, to by se nemělo stávat. Měli jsme trošku smůly, prohrávali jsme o gól a pak už to nedohnali. Poslední zápas se Slavií, která měla taky nejvyšší cíle, to už byl zápas pro pláč, bez motivace," řekl Vízek.

Je nám líto, video expirovalo.
Turnaj internacionálů poprvé vyhrála Sparta s kapitánem Straceným

Mrzelo ho, že tentokrát nedošlo na souboj s jeho zetěm Vladimírem Šmicrem, který chyběl v dresu Slavie. "Šmíca se šetří, protože jeho koleno tady ten povrch po těch operacích těžce nese. Přemlouval jsem ho, ale on měl strach, aby podruhé neprohrál s tchánem. Šel radši s dětmi do zoologické zahrady," smál se Vízek. "Byl to prostě divný ročník," dodal.

Vánoční pohodu si ale zkazit nenechal, mezi jednotlivými zápasy hrál karty s Haškem a legendou Bohemians Praha Karolem Dobiašem. "Hlavně, že jsme se bavili. Musíme to otočit do Vánoc a ne do fotbalu," dodal Vízek.

Výsledky 19. ročníku:

Skupina A: Sparta Praha - Plzeň 3:1, Slavia Praha - Brno 5:5, Sparta - Slavia 3:1, Plzeň - Brno 4:2, Plzeň - Slavia 3:2, Sparta - Brno 4:3. Pořadí: 1. Sparta 9 bodů, 2. Plzeň 6, 3. Brno 1, 4. Slavia 1.

Skupina B: Dukla Praha - Bohemians Praha 1:2, Umbro - Prešov 3:3, Dukla - Umbro 1:3, Bohemians - Prešov 2:4, Bohemians - Umbro 2:1, Dukla - Prešov 2:4. Pořadí: 1. Prešov 7, 2. Bohemians 6, 3. Umbro 4, 4. Dukla 0.

Semifinále: Sparta - Bohemians 3:2, Prešov - Plzeň 2:2, na penalty 5:4. Finále: Sparta - Prešov 2:1 (2:1), o 3. místo: Plzeň - Bohemians 4:2, o 5. místo: Brno - Umbro 6:6, na penalty 3:1, o 7. místo: Slavia - Dukla 4:0. Nejlepší střelec: Švancara (Brno) - 9 gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články