Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň potupila Lokomotiv Moskva pěti góly

Larnaka (Kypr) – Kanonádou proti osmému celku ruské ligy zakončili fotbalisté Plzně kyperské soustředění a před dvojutkáním s Neapolí v Evropské lize ještě zvýšili své ofenzivní sebevědomí. Lokomotiv Moskva Viktoriáni porazili 5:3, dvěma zásahy a vybojovanou penaltou se blýskla zimní posila Stanislav Tecl.

Vladimír Darida a Stanislav Tecl z Plzně
zdroj: isifa/mafra autor: Stanislav Němec

Viktoriáni dosud v přípravě ukazovali velmi dobrou ofenzivní formu a v průměru stříleli pět gólů na utkání. Svou normu potvrdili i dnes proti aktuálně osmému týmu ruské ligy.

"V přípravě by to tak mělo být, že obě mužstva hrají útočně. Je to jen dobře, že nám to tam padá. Příchodem některých hráčů a uzdravením jiných se naše ofenzivní síla zvýšila," uvedl trenér Plzně Pavel Vrba.

Naznačil, že dnešní zahajovací sestava by měla být tou, která vyběhne za 11 dní proti Neapoli. "Další hráči ještě dostanou šanci, ale ta dnešní jedenáctka jim nastavila laťku hodně vysoko," dodal.

Skóre načal z pokutového kopu za faul na Tecla kapitán Horváth. Lokomotiv sice těsně před pauzou srovnal rovněž z penalty, ale ještě v nastaveném čase vrátil Plzni vedení reprezentant Darida.

Po změně stran pak začal úřadovat Tecl, který dvěma góly během pěti minut v podstatě rozhodl o výhře. Tu ještě podpořil střídající Bakoš. Lokomotiv už v závěru pouze snížil góly ruského reprezentanta Pavljučenka a slovenského obránce Ďurici.

"Není to jen o Standovi (Teclovi), kterému třeba druhý gól skvěle připravili spoluhráči. On je tam od toho, aby se pohyboval ve vápně a snažil se akce spoluhráčů zužitkovat. Jestli bude takhle dávat góly jako dosud, tak budeme jen rádi," řekl Vrba.

Plzeň na soustředění na Kypru sehraje ještě středeční utkání se Slaskem Vratislav; to však bude ovlivněno odjezdem reprezentantů, šanci tak dostanou další hráči. V kompletním složení nastoupí Plzeň až 14. února proti Neapoli v Evropské lize. 

Viktoria Plzeň - Lokomotiv Moskva 5:3 (2:1)Branky: 50. a 55. Tecl, 17. Horváth z pen., 45.+3 Darida, 68. Bakoš - 44. Caicedo z pen., 72. Pavljučenko, 82. Ďurica.

Sestava Plzně: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Hejda, Limberský (68. Končal) - Darida (77. Zeman), Horváth - Rajtoral (63. Štípek), Kolář (68. Adamov), Ďuriš (63. Fillo) - Tecl (63. Bakoš). Trenér: Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články