Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Zimní Tipsport liga startuje. Představí se Jablonec i Dukla

Praha - Ve čtyřech městech se naplno rozbíhá šestnáctý ročník zimní fotbalové Tipsport ligy. Dvacet celků absolvuje turnaj ve čtyřech pětičlenných skupinách na hřištích s umělým povrchem v pražském Edenu, Berouně, Brně a premiérově také v Karviné. Vítězové skupin postoupí do semifinále, které společně s finále proběhne 26. a 27. ledna v Berouně. Vítěz bude odměněn částkou 250 tisíc korun. Celému turnaji bude speciální pozornost věnovat ČT sport a náš web. "Letošní ročník bude zpravodajsky nejvíce pokryt. Novinkou jsou studia po vzoru Gambrinus ligy a pořadu Dohráno," uvedl mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Tradiční přípravný turnaj se předehrával už v sobotu, kdy Olomouc ve skupině D deklasovala v Karviné třetiligovou Orlovou 7:0. Další zápasy základní fáze jsou na programu od středy 9. ledna do středy 23. ledna.

V Tipsport lize se představí dvanáct prvoligových celků (chyběji Plzeň, Sparta, Mladá Boleslav a Příbram), šest týmů z druhé ligy a Frýdek-Místek s Orlovou, hrající MSFL. Vítězství obhajuje Jihlava. Z dějišť turnaje z minulého ročníku zůstaly jen Beroun a Brno, které doplní pražský Eden s Karvinou.

Zatímco skupiny A, C a D se odehrají kompletně v jednom městě, Hradec Králové nastoupí ke všem svým zápasům v "berounské" skupině B v Praze. "Abychom získali co nejvyšší počet kvalitních klubů, tak jsme jim vyšli vstříc, aby nemusely jezdit do Berouna," vysvětlil ředitel turnaje Lukáš Tuček.

Mužstva, která skončí ve skupinách na nepostupových pozicích, se v posledním duelu nově utkají o konečné pořadí. Ve svých pátých utkáních na turnaji se tak střetnou stejně postavené celky z českých a moravských skupin.

Pro vítěze Tipsport ligy je připravená odměna 250 tisíc korun, finalista dostane 125 tisíc a oba poražení semifinalisté 60 tisíc. Utkání o třetí místo se nakonec po dohodě se zúčastněnými kluby hrát nebude.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články