Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sokolov vítězí i bez trenéra na lavičce, Most vzal body Pardubicím

Sokolov - Fotbalistům Sokolova se povedlo bodovat ve druhé lize v sedmém utkání za sebou, když porazili vítěze minulého ročníku Ústí nad Labem 3:0. Stejným skóre zdolali v předchozích duelech Most a Žižkov. Na domácím hřišti vyhrál Baník čtvrtý z pěti zápasů, ztratil jen srpnovou remízou s Táborskem. V Pardubicích přišli domácí o výhru nad Mostem minutu před koncem.

Druhá liga
zdroj: isifa/VLP autor: Libor Plíhal

Sokolov opět nastoupil pod vedením sportovního ředitele Vítězslava Hejreta, jenž nahradil distancovaného trenéra Aleše Jindru. Ústeckým hráčům vedeným koučem Bičovským se nepovedlo navázat na úterní úspěch v tuzemském poháru, kdy v penaltovém rozstřelu vyřadili pražskou Slavii.

Pardubice před týden v samém závěru utkání vybojovali bod na hřišti Táborska, v 10. kole stejným způsobem přišli o vítězství v duelu s Mostem. Na 1:1 vyrovnal v 89. minutě střídající Osumanu. Nováček soutěže nedokázal doma vyhrát počtvrté za sebou, povedlo se mu to jen ve druhém kole s Bohemians 1905.

HFK Olomouc vyhrála i čtvrté domácí utkání, když porazila Bohemians Praha 1:0 a pokazila trenérovi Ivanu Pihávkovi premiéru na lavičce střížkovského týmu. Pihávek převzal mužstvo v týdnu spolu s asistentem Milošem Sazimou místo Jaromíra Jindráčka a Jaroslava Vodičku, kteří v klubu skončili po prohře 0:1 v derby na Žižkově.

Opava poprvé vyhrála a opustila poslední místo v tabulce. K vítězství 3:0 nad Varnsdorfem stačila Slezanům povedená pětiminutovka po uplynutí hodiny hry, do níž vměstnali všechny tři góly. V neděli může Opavu vrátit na dno pořadí nyní poslední Čáslav. 

10. kolo druhé fotbalové ligy

Baník Sokolov - Ústí nad Labem 3:0 (1:0)

Branky: 27. Vaněček II., 68. Hrubý, 90.+1 Dvořák II. Rozhodčí: Lerch - Peřina, Pochylý. ŽK: Štrbák (Ústí). Diváci: 1 061.

Pardubice - Baník Most 1:1 (1:0)

Branky: 12. Přibyl - 89. Osumanu. Rozhodčí: Adam - Arnošt, Hock. ŽK: Jeřábek, Petrus - Lafrance, Vodička, Procházka. Diváci: 791.

1. HFK Olomouc - Bohemians Praha 1:0 (0:0)

Branka: 76. Murin. Rozhodčí: Orel - Kříž, Trávníček. ŽK: Čep, Dadák, Kovář, Kobylík - Križan. Diváci: 452.

Opava - Varnsdorf 3:0 (0:0)

Branky: 60. Kostelný, 62. Metelka, 65. Sedláček z pen. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Plecar. ŽK: Mrázek, Metelka - Breite, Jakobovský, Schubert. Diváci: 1645. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy