Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Besiktas postoupil do skupiny EL, Austria Vídeň končí

Praha - Fotbalisté istanbulského Besiktase s Tomášem Zápotočným v obraně zvítězili v odvetném zápase čtvrtého předkola Evropské ligy v Helsinkách nad místním HJK vysoko 4:0 a bezpečně si pohlídali postup do základní skupiny soutěže. Turecký celek, kterému dlouhodobě chybí zraněný reprezentační obránce Tomáš Sivok, vyhrál v prvním utkání 2:0. Postup na hřišti soupeře stvrdil i Leverkusen po výhře 3:1 v ukrajinském Simferopolu. Krajní obránce Bayeru Michal Kadlec, který vstřelil v domácím utkání dvě branky, odehrál jen poslední čtvrthodinu.

Domácí odvetu naopak nezvládla Austria Vídeň, která jen remizovala s Arisem Soluň 1:1 a nedohnala soupeřův jednobrankový náskok z úvodního duelu. V dresu rakouského celku odehrál celý zápas útočník Tomáš Jun, obránce Petr Voříšek zůstal pouze na lavičce náhradníků.



V pohárech končí také Novosibirsk s trojicí Čechů po debaklu 0:5 ze hřiště PSV Eindhoven. V dresu hostů, kteří na svém stadionu před týdnem vyhráli 1:0, odehrál celý zápas kapitán Tomáš Vychodil. Jeho spoluhráč Tomáš Čížek odehrál poslední čtvrthodinu a náhradní brankář Petr Vašek do hry nezasáhl. 

Blízko nečekanému úspěchu byl jediný slovenský zástupce v Evropské lize Slovan Bratislava, ale ve Stuttgartu neudržel postupové dvoubrankové vedení. Domácí, kteří hráli od 55. minuty po Breznaníkově vyloučení v početní výhodě, dokázali během deseti minut vyrovnat a odvrátili blamáž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články