Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosický vs. Hübschman. Známe rozlosování skupin LM

Monako - Skupiny fotbalové Ligy mistrů přinesou mimo jiné i souboje českých reprezentantů. Díky dnešnímu losu v Monaku tak víme, že ve skupině H na sebe narazí Arsenal Londýn s Tomášem Rosickým a Šachtar Doněck s Tomášem Hübschmanem. Ve skupině F pak Petr Čech s Chelsea vyzve Spartak Moskva s Markem Suchým a Martinem Jiránkem a také přemožitele Sparty Žilinu vedenou českým trenérem Pavlem Hapalem.

Ve skupině F se tak představí hned sedm z jedenácti českých fotbalistů na soupiskách účastníků Ligy mistrů. Kromě Čecha, Suchého a Jiránka je to také čtveřice ze Žiliny Rilke, Vyskočil, Šourek a mladík Christu, jenž ale patří jen do širšího kádru Hapalova týmu.

Zdeněk Pospěch o losu

"Pro fanoušky je výborné, že nás čeká Barcelona. Zahrát si na Nou Campu bude skvělý zážitek. Samozřejmě víme, co nás tam čeká. Bude to velice obtížné, ale na tu atmosféru se těším."

Na atraktivní zápasy se může těšit Zdeněk Pospěch. Jeho Kodaň totiž změří síly se slavnou Barcelonou. Skupinu D ještě doplňují Panathinaikos Atény a Rubin Kazaň, jenž s Barcelonou hrál již v minulé sezoně a senzačně vykradl její Nou Camp.

Los základních skupin fotbalové LM:

Skupina A: Inter Milán, Werder Brémy, Tottenham Hotspur, Twente Enschede. 
Skupina B: Olympique Lyon, Benfica Lisabon, Schalke 04, Hapoel Tel-Aviv. 
Skupina C: Manchester United, Valencie, Glasgow Rangers, Bursaspor. 
Skupina D: Barcelona, Panathinaikos Atény, FC Kodaň, Rubin Kazaň. 
Skupina E: Bayern Mnichov, AS Řím, Basilej, Kluž. 
Skupina F: Chelsea, Olympique Marseille, Spartak Moskva, Žilina. 
Skupina G: AC Milán, Real Madrid, Ajax Amsterodam, Auxerre. 
Skupina H: Arsenal, Šachtar Doněck, Braga, Partizan Bělehrad.

Držitele hned dvaceti triumfů v LM či jejím předchůdci Poháru mistrů evropských zemí shromáždil los do skupiny G. V ní se sejdou Jankulovského AC Milán ověnčený sedmi tituly, Real Madrid s devíti a Ajax Amsterodam se čtyřmi prvenstvími. Navrch je doplnilo francouzské Auxerre.



Boje ve skupinách začnou 14. září, souboj o nejprestižnější evropskou
trofej vyvrcholí 28. května příštího roku ve Wembley.

Zápasy ve skupinách:

1. kolo: 14. a 15. září, 2. kolo: 28. a 29. září, 3. kolo: 19. a 20. října, 4. kolo: 2. a 3. listopadu, 5. kolo: 23. a 24. listopadu, 6. kolo: 7. a 8. prosince, Osmifinále: 15., 16., 22. a 23. února, odvety 8., 9., 15. a 16. března, Čtvrtfinále: 5. a 6. dubna, odvety 12. a 13. dubna, Semifinále: 26. a 27. dubna, odvety 3. a 4. května, Finále: 28. května v londýnském Wembley.

Zdroj
ČTK, ČT24,

Hlavní zprávy

Nejčtenější články