Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Fotbalisté sehrají přípravu s Dánskem v Aarhusu

Praha - Česká fotbalová reprezentace sehraje 17. listopadu přípravné utkání s Dánskem v Aarhusu. Využije tak volného termínu v rámci kvalifikace na mistrovství Evropy. Oba týmy se střetnou poosmé za posledních 12 let. Svěřenci trenéra Michala Bílka se utkáním v Dánsku rozloučí s letošním kalendářním rokem. Zároveň půjde o poslední duel před březnovým kvalifikačním utkáním na půdě mistrů světa Španělů. Zápas bude hostit dvacetitisícový stadion v Aarhusu.

Dánsko patří v posledních letech k nejčastějším soupeřům českých fotbalistů. Od srpna 1998 s ním sehráli již sedm zápasů, z toho tři přátelské. Češi vyhráli třikrát včetně čtvrtfinále mistrovství Evropy 2004, Dánsko vyhrálo jedinkrát, a to v kvalifikaci o MS 2001.

Poslední vzájemný zápas se hrál v březnu 2008, kdy při remíze 1:1 vstřelil jediný český gól Jan Koller. Tehdy nastoupilo šest hráčů současného českého kádru.

Dánsko se na rozdíl od české reprezentace zúčastnilo světového šampionátu v JAR, kde po prohrách s Nizozemskem a Japonskem nepostoupilo ze skupiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články