Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Do Českých Budějovic přichází obránce Lengyel

České Budějovice – Fotbalový obránce Roman Lengyel se vrací do svého mateřského klubu na jihu Čech. Po odchodu z ruského Rostova by měl v Dynamu České Budějovice zacetil mezeru v obraně. Vedení klubu nabídkou pro svého odchovance reagovalo na přestup Slováka Mariána Jarabici do polského Krakova, Martin Leština navíc utrpěl dlouhodobé zranění. Zdravotní problémy má i další defenzivní hráč Jan Riegel.

Lengyel se do rodných Českých Budějovic vrací po jedenácti letech. Po odchodu z Dynama oblékal dres pražské Sparty, kde se však příliš neprosadil a následně zamířil do Teplic. V roce 2004 přestoupil do Ruska, kde hrál za Saturn Ramenskoje, Krasnodar a naposledy Rostov. "I přes celkem dobrý start do nové sezony se snažíme udělat maximum pro posílení kádru, abychom v lize hráli více než důstojnou roli. Proto jsme se již od léta snažili dotáhnout Romanův příchod a jsme velmi rádi, že se to konečně povedlo," uvedl dnes generální manažer Jihočechů Jiří Kotrba na klubovém webu.

Jednatřicetiletý Lengyel je použitelný na více postech, může nastupovat také v záloze. Jeho předností je dobrá hra hlavou při standardních situacích. V české lize Lengyel odehrál 130 zápasů a vstřelil čtyři góly. Za Jihočechy nastoupil k 56 duelům, ve kterých zaznamenal dvě branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články